Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geforce Tweak Uti, Riva Tuner of MSI D.O .T.?

Anoniem
Red Dragon
15 antwoorden
 • Ben weer terug op mijn oude stekkie en zou graag weten waarmee ik mijn MSI 5700 Ultra kan verwennen.?
  Is het lood om oud ijzer welke je neemt of zijn er toch wel wat voordelen bij een van de mogelijkheden om de kaart wat te versnellen?
 • zelf gebruik ik rivaa tuner om vga kaarten over te klokken dat werk gewoon fijn en goed…. en of het nut heeft? daar kom je vanelf achter als je het probeert toch?
 • [quote:5c88cad356="royzwiers"]zelf gebruik ik rivaa tuner om vga kaarten over te klokken dat werk gewoon fijn en goed…. en of het nut heeft? daar kom je vanelf achter als je het probeert toch?[/quote:5c88cad356]Riva heeft bij mijn ati kaart af en toe problemen de goeie core freq. in te stellen. :-?
 • ow bij mij juist niet ik had daar last van met ati tool met rivatuner niet ….
 • [quote:9d4297e27f="royzwiers"]ow bij mij juist niet ik had daar last van met ati tool met rivatuner niet ….[/quote:9d4297e27f]AtTITool is geen overklok progje maar is bedoeld om het maximum van je kaart te vinden.
 • ATITool heeft de Alipapa weinig aan (hooguit voor zijn ATI 9550)

  Voor de GeForce 5700 ultra zou ik gewoon Rivatuner gebruiken, deze is pas geleden nog vernieuwd, (in de faq staat de download link)


  Ik gebruik zelf voor ATI kaarten ATITool en voor nVidia kaarten Rivatuner
 • [quote:0af1c8e7c0="Red Dragon"]ATITool heeft de Alipapa weinig aan (hooguit voor zijn ATI 9550)

  Voor de GeForce 5700 ultra zou ik gewoon Rivatuner gebruiken, deze is pas geleden nog vernieuwd, (in de faq staat de download link)


  Ik gebruik zelf voor ATI kaarten ATITool en voor nVidia kaarten Rivatuner[/quote:0af1c8e7c0]

  ik dacht dat ati tool ook werkte op nvidia kaarten, maar dat de artifarct test niet werkte, of was het andersom ??

  iig kan ik je rivatuner aanbevelen, programma heeft heel veel opties, ook om de driverinstellingen aan te passen ed.
 • Volgens mij is ATITool alleen voor ATI hoor, maar ik zal het van de week wel even testen of hij op nVidia kaarten ook doet. (edit, dat kan jij ook wel even doen want je hebt een GF4MX :) )
 • [quote:62e62b0a89="Red Dragon"]Volgens mij is ATITool alleen voor ATI hoor, maar ik zal het van de week wel even testen of hij op nVidia kaarten ook doet. (edit, dat kan jij ook wel even doen want je hebt een GF4MX :) )[/quote:62e62b0a89]Hoe kun je de overklok met atitool saven zodat als je de computer opnieuw opstart de overklok instellingen bewaard blijven?
 • Dat is mij ook nog niet gelukt, met rivatuner kan het wel.
  ik klok meestal alleen over voor benchmarks, voor het spelen van game's is mijn X800 pro snel genoeg zonder overklokken ;)
  Maar ik wil dit ook wel weten wat je vraagt, ik zal het zelf ook eens gaan uitzoeken.
 • Ik heb van alles geprobeerd maar nog niks is me gelukt. :( Overigens als ik met atitool overklok en dan een 3dmark2003 draai, krijg ik op een gegeven moment de melding "lost count" ofzo iets dergelijks. :-?
 • Ik kan hem ook niet Locken.. om het zo maar te noemen, maar ik kan wel gewoon 3dmark draaien, net nog gedaan: http://service.futuremark.com/compare?2k3=2757958 8)
 • [quote:ecea7ed78e="Red Dragon"]Ik kan hem ook niet Locken.. om het zo maar te noemen, maar ik kan wel gewoon 3dmark draaien, net nog gedaan: http://service.futuremark.com/compare?2k3=2757958 8)[/quote:ecea7ed78e]Sooo… das een relaxte score!! :) Mijn probleem met 3dmark ligt niet aan atitool ben ik net achter gekomen, maar het ligt aan de firewall. Als ik namelijk 3dmark laat lopen dan is er een proccesje wat verbinding wil maken met internet en dan komt er een pop-up schermpje van Norton tijdens het lopen van de benchmark.
 • Dan moet je dat even uitzetten, ik zet ook al die achtergrond software uit als ik aan het benchmarken ben.

  Als je permanent wilt overklokken kan je dus beter Rivatuner gebruiken aangezien hij wel de overklok locked.
 • [quote:92dfcd8a01="Red Dragon"]Volgens mij is ATITool alleen voor ATI hoor, maar ik zal het van de week wel even testen of hij op nVidia kaarten ook doet. (edit, dat kan jij ook wel even doen want je hebt een GF4MX :) )[/quote:92dfcd8a01]

  Ik heb getest:

  Je kan alleen de Artifarct scanfunctie gebruiken, en om het ff duidelijk te maken een plaatje :lol: :wink:

  [img:92dfcd8a01]http://noepzor.goudviz.nl/atitool.jpg[/img:92dfcd8a01]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.