Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Problemen met monitor instellingen

Anoniem
pcguy
7 antwoorden
 • Hallo,

  Omdat mijn computer gecrashed is, heb ik deze opnieuw ingeinstalleerd met Windows 98. Nu heb ik een probleem dat de monitor op 16 kleuren en 640X480 blijft staan. Ik heb de drivers voor de monitor (Samsung SyncMaster 750S) geinstalleerd maar hij blijft haken op de zojuist genoemde instelling. Deze is verder niet aan te passen, behalve dan de kleuren. Die kan nog aangepast worden naar 2 kleuren…. :( .
  Als in het apparatenbeheer kijk, zie dat bij Overige apparaten de stuurprogramma's voor PCI Communication device en PCI Multimedia device gemist worden.

  Weet iemand hier raad me??

  Alvast hartelijk dank voor je hulp!
 • drivers voor je videokaart instaleren. wat voor een kaart heb je??
 • Videokaart…..tja dat ik daar zelf niet aangedacht had. Waar vind ik zo snel het merk en type videokaart?
  Als ik bij beeldschermadapters kijk, zie ik Standaard PCI grafische adapter (VGA) staan.
 • dan moet je even zoeken op internet naar everest (de opvolger van aida32) staat waarschijnlijk ook wel ergens op dit forum maar ik ben de link kwijt :-?

  dan kan je het waarschijnlijk zo zien en dan ga je naar de site van de fabrikant en dan kan je ze daar waarschijnlijk downloaden
 • Everest is hier te krijgen: http://webattack.com/get/everest.html. Lijkt inderdaad op de driver van de videokaart. Als Windows nog geen driver heeft van de grafische kaart die in je systeem zit wordt er een standaard PCI grafische kaart geïnstalleerd zodat je in ieder geval beeld hebt tijdens de installatie van Windows. Groetjes van Jan Willem.
 • Ik heb Everest gedownload en vervolgens de juiste drivers gevonden en geinstalleerd. Kortom probleem gefixed!!! :D
  Ontzettend bedankt voor jullie reactie!
 • Graag gedaan hoor, groetjes van Jan Willem :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.