Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Progje om dode pixels te maskeren.

Anoniem
HankPiano
5 antwoorden
 • Op het forum van Prad.de (Die TFT-Experten) kreeg ik het bericht dat iemand op de proppen was gekomen met een progje waarmee je dode pixels kunt maskeren.
  Als je wilt kun je er hier meer over lezen. Daar vind je ook de link naar het progje PixChanger (217KB)

  Helaas heb ik nog geen TFT-scherm, dus ik ben niet in de gelegenheid het progje eerst zelf te testen, maar het leek me de moeite waard om jullie ervan op de hoogte te brengen. Als er hier mensen zijn die het willen uitproberen ben ik heel nieuwsgierig naar de reacties.
 • Ik heb geen dode pixels om 'm uit te kunnen testen. Probleem lijkt me wel een dode subpixel. Zo had ik er in m'n vorige monitor eentje die blauw oplichtte bij een zwarte achtergrond. Bij andersgekleurde achtergronden zag je 'm niet. Hoe zou het programma daarmee omgaan, want de blauwe corrigeren door 'm bij andere achtergronden juist zichtbaar te maken lijkt me geen oplossing.

  Bovendien is het een crime zo'n pixel aan te wijzen met de cursor.

  Het valt me op in dat topic dat iedereen die geen dode pixel heeft het programma "geniaal" vindt en dat de minder positieve geluiden komen van degenen die het echt hebben geprobeerd.

  Ik denk dat het nog verder moet worden uitontwikkeld.
 • Okay….maar ik heb ook al een reactie gehad van iemand die zegt dat het [i:f28d55ec35]wel[/i:f28d55ec35] werkt.

  Hoe dan ook, het leek me het proberen waard, vandaar m'n berichtje; het progje richt geen schade aan en 't is gratis…..en niet geschoten is altijd mis :wink:.

  Tenslotte: in het draadje op Prad.de staat: 'Verbesserungsvorschläge zu dem Programm sind erwünscht'. De maker zelf stelt zich dus bescheiden op.
 • Ik heb ook een dooie (groene) subpixel aan de rechterkant van m'n scherm, maar 't stoort me echt niet. Waarom zou ik dan ook 16x16 pixels in m'n taakbalk willen verknallen om er één wat beter te krijgen ;)

  't programma doet ook niet bepaald wat ik verwachte. Op een blauwe achtergrond geeft ie namelijk een knalrose waar ie normaal een andere tint blauw weergeeft.
 • Jammer als de resultaten wat tegenvallen.
  Maar goed, het progje is nog in ontwikkeling, misschien toch de moeite waard om de discussie op het betreffende forum te blijven volgen. Het idee is sympathiek genoeg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.