Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

[TFT] Af en toe trillend scherm

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Een TFT die hier staat, een Samsung SyncMaster 152N heeft de laatste tijd kuren. Soms begint het beeld te trillen/knipperen. Net of de refreshrate op 10Hz staat ofzo. Deze staat ergens op zijn maximum (72Hz) met een resolutie van 1024x768.

  Wanneer het begint te knipperen helpt niks. Een tijd uitzetten, refreshrate/resolutie veranderen, PC opnieuw starten, enz….werkt allemaal niet.

  Dit scherm is nog geen half jaar oud, eventueel zit er nog garantie op maar omdat deze online besteld is heb ik geen zin om em terug te sturen zonder dat ik zeker weet dat ik er zelf niks aan kan doen.

  Iemand hier ervaringen mee ofzo?

  Alvast bedankt, Michel.
 • wat heb je al geprobeerd om het eventueel te verhelpen? Het scherm al getest op een andere pc, bijvoorbeeld?
 • Waarschijnlijk is het je backlight die gaar is. Gewoon kwestie van garantie. Het is denk ik niet anders. Het is duidelijk dat je TFT niet in orde is.

  Voor de zekerheid: Test hem even op een andere computer.
 • Heb je niet toevallig ook een lamp of transformator op dezelfde contactdoos aangesloten als je TFT? Dat wil nog wel eens voor de nodige interferentie zorgen..
 • Als een power cable langs je VGA kabel loopt kan dat storing geven. Als je monitor en je Videokaart het ondersteunen zal dit probleem met een DVI-kabel verholpen kunnen worden
 • En? Heeft dit geholpen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.