Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

beeldresolutie minder na herinstalatie

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Kennis van mij heeft windows 98 se opnieuw moeten installeren. Maar nadat het geinstaleerd is, heeft de beeld maar 16 kleuren. De beeld ziet dan uit zoals in veilige modus het er uit ziet. . gekeken bij configuratie scherm, maar daar valt niets te veranderen.
  wie kan ons helpen alsvast bedankt voor jullie reactie
 • Je zult dus de videodriver moeten installeren die bij dit systeem hoort. Als dat een onboard videokaart is, dan eventueel zoeken bij de fabrikant van het moederbord en daar drivers downloaden. En anders in de kast kijken wat voor videokaart er in zit. Of je moet de CD nog ergens hebben liggen natuurlijk.
  Overigens kun je het probleem zien in Apparaatbeheer (Configuratiescherm > Systeem). Daar wordt aangegeven of er nog meer onderdelen wel of niet geïnstalleerd zijn.
 • Met de cd geprobeerd maar die zegt alles al te hebben geinstaleerd.
 • En wat zegt Appartaatbeheer? Als jij maar 16 kleuren in kunt stellen, dan kan ik je één ding verzekeren, namelijk dat je [i:cfedca4655]geen[/i:cfedca4655] videokaart hebt geïnsttalleerd. Wat voor CDROM heb je het trouwens precies over?
 • installatie cd van de monitor, dat bedoelde jij toch? Als je geformateerd hebt moet je dan de videokaart opnieuw instaleren
 • Installatie CD van de monitor? Een monitor werkt prima zonder te worden geïnstalleerd. Wat staat er precies op die CDROM? Ja, na formatteren moet je de videokaart opnieuw installeren. Niet alleen dat trouwens.

  En: WAT STAAT ER IN APPARAATBEHEER!
 • ik ga hem even opbellen voor de antwoord van wat er op apparatebeheer staat, want dat weet ik zo niet, Maar de videokaart waar moet die volgens jou staan. Ik dacht in die installatie cd van de monitor die bijgeleverd is bij de aanschaf?
 • Monitor heeft met dit verhaal niks te maken. Je kunt daarvoor een driver installeren en soms een programma om wat dingen in te stellen. Maar heeft niks met de videokaart te maken, want die zit toch echt in de computer zelf. Je zult dus wat dingen moeten checken als je geen drivers beschikbaar hebt. Misschien dat het programma UDI (Unknown Device Identifier) je daarmee kan helpen. Zou wel ergens op internet te vinden moeen zijn. Overigens hoort bij een PC altijd wel een CDROM waarop de drivers voor het moederbord staan. Als je een onboard videokaart hebt, dan staat daar ook de videodriver op. En als je er helemaal niet achter kunt komen, dan maar even die kast openen en kijken wat voor videokaart er in zit.
 • bij apparaatbeheer staat standaard grafisch psi vga videokaart. Daar staat verder geen bijzonderheden bij.
  PS wat bedoel je met cd rom de cd rom speler zelf?
 • De standaard VGA Adapter wordt door Windows geïnstalleerd en geeft in Win98 800x600 resolutie bij 16 kleuren. Wil je meer, dan moet er een betere videodriver worden geïnstalleerd. Maar dat wisten we al. Het gaat er om dat in Apparaatbeheer mogelijk meer onderdelen staan die nog niet juist zijn geïnstalleerd en daar dus te zien zijn als Onbekend Apparaat. Let dus op vraagtekens en uitroeptekens om te controleren of alles goed werkt.
  Nee, ik bedoel niet de CDROM speler. Ik herhaal: bij de PC hoort een [i:0b29d58d19]CDROM[/i:0b29d58d19] waarop drivers voor het moederbord staan, en als er een onboard videokaart in zit (en trouwens ook onboard geluidskaart), dan zitten daar ook drivers voor op. Maar dan moet ik meer gegevens hebben, met name welk moederbord er in zit. Zelfs het model PC zou mogelijk al kunnen helpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.