Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Kan geen AGP snelheid instellen

Artjuh
10 antwoorden
  • Ik heb het volgende systeem:

    Athlon64 3200+
    MSI K8T NEO FIS2R
    Radeon 9800 XT

    Ik gebruik de nieuwste bios en drivers. In de video settings onder 'Smartgart' kun je de AGP snelheid instellen. Het staat altijd op Off. Als ik het verander en opnieuw opstart staat ie weer op Off. In RivaTuner staat dat AGP speed is 'disabled'. In het BIOS staat de agp snelheid op Auto en dat kan ik niet veranderen.

    Heeft iemand een oplossing voor dit probleem zodat ik de agp snelheid kan instellen?
  • Op welke snelheid staat ie nu dan?

    Als ie nu op AGP4x staat gewoon niks aan doen, het verschil met AGP8x is namelijk erg klein, en dus nauwelijks merkbaar.. :)
  • Antwoord staat in de FAQ:

    http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=99415

    Kijk bij Vraag en Antwoord 33


    Dowload voor de drivers die jij nodig hebt naar aanleiding van het stukje wat je gelezen hebt in de FAQ bij vraag en Antwoord 33:
    http://www.viaarena.com/?PageID=403
  • ik heb die driver geinstalleerd en nou staat er in rivatuner dat agp 8x is geselecteerd :D
    bedankt


    edit: Het helpt behoorlijk, ik heb er 1100 3DMark03 punten bij gekregen!
    6620 ipv. 5505! :D
  • Ik zit dus met hetzelfde probleem, ik heb een Asus p4p800, p4 3.0 en een sapphire ati 9800 pro. Bij mij staat de AGP op OFF, ik kan hem niet op 4x of 8x zetten, maar begrijp ik het dus goed dat ik een nieuwe driver voor mijn mb moet installeren? In de bios staat alles al wel goed. Het mb schijnt een vrij nieuw type te zijn, en dus begrijp ik niet waarom mijn huidige driver hier niet goed voor zou zijn. Ik heb ook al even bij de FAQ gekeken, maar is het voor mij detzelfde oplossing?
  • In de drivers waar ik op werd gewezen zat een AGP driver, een IDE bus driver en een INF driver. Ik heb alleen de AGP driver geselecteerd, ik koos ervoor om de oude te verwijderen en heb daarna dus die AGP driver geinstalleerd. Dat loste het probleem op voor mij…

    Misschien is voor jou de oplossing hetzelfde, met de drivers van jou mobo.
  • Als je een vrij nieuw moederbord hebt kan je de drivers vinden in de doos van je moederbord op een CDtje.
    En anders op de website van je moederbord fabrikant.
    deze drivers even instaleren en het is opgelost, het is dus de zelfde oplossing
  • De drivers die bij het moederbord zitten heb ik geinstalleerd.
    Het moederbord is 5 dagen oud.. Voor de rest doet alles het, usb2, lan, sound enz.
    Zodra ik hem op 8x zet, gaat ie testen, opnieuw opstarten, en staat hij weer op ''OFF''. :cry:
  • Dan zou ik toch even de website van je moederbord fabrikant checken.

    http://www.asus.com/support/download/item.aspx?ModelName=P4P800&Type=Latest


    Deze Intel INF driver update moet je overigens hebben: http://www.tweakers.net/meuktracker/6718
  • [quote:83fcf15479="Artjuh"]ik heb die driver geinstalleerd en nou staat er in rivatuner dat agp 8x is geselecteerd :D
    bedankt


    edit: Het helpt behoorlijk, ik heb er 1100 3DMark03 punten bij gekregen!
    6620 ipv. 5505! :D[/quote:83fcf15479]

    Is dat niet nog steeds een beetje laag voor zon systeem ? ik haal ook 6000 3d marks met een xp 2000 en een radeon 9800 pro , jouw systeem zou toch veel hoger moeten scoren?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.