Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AGP-slot groene beugel

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik heb een moederboord met ingebouwde grafische kaart. Er zit ook en bruin AGP-slot in met daar om heen een groene plastic beugel.
  Waar is die beugel voor? (bescherming? tegen AGP-Pro kaart?) Hoe kan ik die beugel verwijderen. Dit is een gekregen Compaq, maar ik heb dit ook wel eens in een DELL computer gezien.
 • Kan je even een picca posten? Dan snap ik misschien wat beter wat je bedoelt en kan ik je misschien wel helpen. :wink:
 • Op veel agp sloten zit een klem, die de agp kaart in het slot houdt. Je kunt de kaart alleen verwijderen, als je die klem loshaalt. Zonder foto is het lastig te zeggen, maar ik vermoedt dat deze 'beugel' dezelfde functie heeft.
 • eens met gerben : zeker weten, dan moet je de specs van je compaq bij compaq downloaden en dan rtfm.
 • picca?* rtfm?** Het is een groene plasic beugel om de rand van het bruine agp-slot en zou inderdaad heel goed kunnen dienen voor het vasthouden van de agp-kaart. Waarom zou dat zijn? Er is bij mij nog noit een video-kaart los gaan zitten oid.

  *picture? en radio*televisie*fm?
  Het moet toch niet gekker worden met die afkortingen.
  RvP
 • picca is idd een picture….. en rtfm is "read the fucking manual… hij bedoeld dus dat je even in je handlijding moet kijken…
 • rtffl's. Als ik een manual had kwam ik misschien niet op dit forum met een vraag. (*fl=first lines)

  'fucking' is dat zoiets als 'tweaking' of is dit een ietwat ongepaste vermelding op een verder toch zindelijk forum? :o
 • [quote:53606beb06="RvP"]rtffl's. Als ik een manual had kwam ik misschien niet op dit forum met een vraag. (*fl=first lines)

  'fucking' is dat zoiets als 'tweaking' of is dit een ietwat ongepaste vermelding op een verder toch zindelijk forum? :o[/quote:53606beb06]
  Er zijn anders nog veel mensen die hun antwoord in de handleiding hadden kunnen vinden enzo, maar afijn, 'fucking' is inderdaad niet zo'n gepast woord. Maar kan je wat plaatjes posten?
 • [quote:a6f54ac4ef="RvP"]rtffl's. Als ik een manual had kwam ik misschien niet op dit forum met een vraag. (*fl=first lines)

  'fucking' is dat zoiets als 'tweaking' of is dit een ietwat ongepaste vermelding op een verder toch zindelijk forum? :o[/quote:a6f54ac4ef] Ik heb er geen problemen mee. :wink:

  Maar idd, post es ff wat pics. :)
 • Ok nu weer serieus. Ik ga op de site van Compaq en eens wat googlen.

  Bedoelen jullie met pics sturen dat ik een digitale foto moet maken en deze moet toesturen? Is dat groene ding zo uniek? Een collega melde mij vandaag ok zo'n groen ding ronsd z'n agp te hebben. Er zijn dus heel wat van die mysterieuze groene rakkers in omloop.
  Ik zal eens zien of ik aan een foto kan komen.
 • [quote="sdh] Ik heb er geen problemen mee. [/quote]
  Ik wel, want het schrikt af om op dit forum nog vragen te stellen.
 • Dit vond ik fq op de site van DELL

  Press the card clip lever on the side of the AGP card to release the card from the slot connector, and remove the card.
  http://support.jp.dell.com/docs/systems/dim4400/replace.htm

  Er staat ook een 'manual' plaatje hoe eea er uit ziet. Het lukt me niet dit hier te plakken, dus je zult zelf even moeten kijken daar.

  Het is dus inderdaad een hevel om de kaart te ver/ontgrendelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.