Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geforce 2 GTS 32 MB || Fannetje maakt lawaai

Anoniem
Jursch
15 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Ik heb ff laatst een wat oudere Geforce 2 GTS 32 MB in een PC hier gemonteerd, alleen het enige wat niet goed is aan deze kaart is dat de fan een ontzettend lawaai maakt. Ik heb dat ding al schoon gemaakt(geen stof meer) alleen hij blijft lawaai maken.

  Is het mogelijk om dit fannetje eraf te halen, of moettie er echt op zitten?

  Of kan ik daarvoor nog een nieuwe kopen ofzo en/of een extra koeler plaatsen? Want de kaart zelf is verder nog helemaal goed!

  Greetz,

  Jurire
 • Ja hoor, het fannetje kan er gemakkelijk af :P Als je een nieuwe fan erop wilt zetten (en dit is beslist noodzakelijk bij deze kaart) dan moet je een los fankitje kopen en monteren. Kijk voor een geschikt setje maar eens hier:www.titan-cd.com/english/product.asp?model_no=TTC-CUV2AB/RHS(DIY)

  Dit is een prima koeler voor een redelijke prijs, ik heb 'm op computerbeurzen zien liggen voor om en de nabij de €12. Bovendien past 'ie zonder problemen op jouw kaart, want ik heb een jaar geleden hetzelfde gedaan omdat ik ook zo'n kaart had. De montage is eenvoudig, alles wat je nodig hebt zit er bij geleverd. Groetjes van Jan Willem :P
 • OP een Geforce2 GTS zou ik niet een cooler van 12 euro erop zetten. die kaart kan vast passief gekoeld worden. Wat je zou kunnen doen is er een oud 486/P1 heatsink erop zetten. Deze kun je wel gratis krijgen.
  Wat ik eerst zou doen is de oude fan smeren. Hoe je dit moet doen heb ik in de FAQ uitgelegd… (die van OC, moederborden, procs, koeling…)
 • ik heb een GF4 MX440 (soort veredelde GF2) en heb er de cooler afgeschroeft, hij werkt zonder problemen, dus ik zou er niet teveel geld aan besteden, als de heatsink groot genoeg is naar jouwn idee gewoon de cooler er afschroeven en de heatsink laten zitten
 • Oke, bedankt allen..Ik zal nog wel eens even kijken..

  Over de optie die Kaz'Duzar noemt over de heatsink moet ik nog ff allemala bekijken :o

  Ik kan namelijk nog wel een videokaartje installeren enzo, maar je moet bij mij niet te moeilijk gaan doen…Dus dat moet ik dan nog even uitzoeken.

  Is het misschien dan nog niet een nog beter idee om gewoon ergens een tweedehands kaartje vandaan te halen / een nieuwe te kopen voor 40 euro ofzo?

  Naja, ik kijk nog wel ff…

  En @Noepzor, jij hebt dus de koeler erafgehaald en er een heatsink opgezet als ik dat dus goed begrijp?

  Greetz,

  Jurrie
 • als het goed is zit er al een heatsink op je hoeft alleen het ventilator'tje er af te sdchroeven en klaar is kees :D

  edit: (om ff antwoord te geven ten name van noepzor) :wink:
 • Euu. Dus volgens watcher46 kan ik dus WEL alleen het fannetje eraf schroeven?! En daar zit nog een heatsink onder(waarschijnlijk :o )


  :o :-?

  Jurrie
 • fan = ventilator = het draaiende ding, blaast koele lucht door de heatsink

  heatsink = koelblok = het metalen ding, die geleid de warmte van de chip, zodat hij wordt afgekoeld door de lucht die er langs stroomt.

  maar een GF2 wordt niet zo erg warm, die heeft niet perse veel lucht nodig, zonder ventilatortje redt ie et ook wel
 • GF2 GTS wordt wel warm (denk ik) :wink: mijn geforce4 mx 440 agp 8x loopt ook vast bij 3dmark2001 zonder koeler
 • Oke, danku..

  Ik weet nog net het verschil tussen een heatsink en een ventilator, maar wist niet dat het metalen ding eronder ook een heatsink was..

  Maar nu wel..allen bedankt:)

  Ik haal die fan er wel af, en als het fout gaat koop ik wel een goedkoop nieuw kaartje…Maar zon vaart zal het wel niet lopen, want zo intensief wordt die PC niet meer gebruikt

  Bedankt…als er weer wat fout/niet goed gaat dan meld ik me weer:)


  Jurrie
 • Ik had hetzelfde probleem. Heb een beetje schoon gemaakt, maar probleem bleef. Daarna geolied (na nog es wat grondiger schoon maken) en het was over. Zie Cooling FAQ voor olien.
 • Ow OpTorch, das ook een goed idee.

  Waar wou je de olie precies hebben en wat voor?:D

  Jurrie
 • [quote:312f3ae582="Jursch"]Ow OpTorch, das ook een goed idee.

  Waar wou je de olie precies hebben en wat voor?:D

  Jurrie[/quote:312f3ae582]

  Zie de FAQ van procs, mobo koeling e.d… daar staat een link in naar een topic waar heel veel mogelijkheden genoemd worden…
 • Sorry :oops: , had het vorige antwoord net nog even niet goed genoeg gelezen

  Jurrie
 • Altijd de FAQ's lezen, daar staan veel nuttige tips in!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.