Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart defect of iets anders?

DutchVTR
4 antwoorden
  • Ok, ik startte vorige week donderdag mijn pc op en kreeg toen vlak voordat Windows zou moeten opstarten een blauw scherm, waarin stond dat wanneer het probleem aan zou houden mijn videokaart zou moeten worden vervangen. Herstart: Precies hetzelfde resultaat.
    Veilige modus werkte wel, daar resolutie op 800x600 zetten en opnieuw opstarten. Nu startte Windows WEL op, maar kreeg ik foutmelding over uitgesteldde shrijfbewerkingen naar c:\$mft en naar C:\documents & settings\ en nog een hele zooi andere welke worden aangesproken bij het opstarten. Dat duidt vervolgens weer op een defect aan de HDD, toch?
    Veilige modus weer, werkt het wel !
    Weer opnieuw opgestart, krijg ik weer dat eerste blauwe scherm !

    Tegen deze tijd hebben verschillende attributen op mijn bureaublad de theorien van Newton bevestigd en besloot ik maar over te gaan op het vervangen van de videokaart, en warempel…niks aan de hand !

    Maar ja, ik heb er dus nu een GeforceTi4200 inzitten ipv een Radeon9800Pro.

    Kunnen bovenstaande fouten nu echt worden veroorzaakt door een defecte videokaart of was het iets anders?
    Ik heb nog een diagprogje laten draaien voor de HDD, maar die gaf aan dat alles goed werkte.
  • als je nog garantie hebt je kaart om wisselen en anders een herinstallatie van windows proberen.
  • Misschien is je voeding wel aan het overlijden, hij trekt dan de 9800 pro niet meer en krijg je fouten met beeld of een andere stroomverbruiker.

    (Zit de extra molex bij de molex van de HD gesplit of het je een aparte molex voor de 9800pro)

    Die 4200 gebruikt veel minder power en dan trekt je voeding het wel.
  • [quote:d5ce1f52f9="DutchVTR"]Misschien is je voeding wel aan het overlijden, hij trekt dan de 9800 pro niet meer en krijg je fouten met beeld of een andere stroomverbruiker.

    (Zit de extra molex bij de molex van de HD gesplit of het je een aparte molex voor de 9800pro)

    Die 4200 gebruikt veel minder power en dan trekt je voeding het wel.[/quote:d5ce1f52f9]Dat is het ! Dat verklaard idd de uitgestelde schrijfbewerkingen EN het weggaan van het probleem nadat ik de GeForce erin duw.
    Hij zat op ook op een gesplitste molex, wat stom van me dat ik daar niet naar had gekeken !
    Bedankt voor de tip !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.