Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

TV geeft zwartwit beeld

Anoniem
Ma-rk
8 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb de FAQ in dit forum gelezen en via tweakers ook wat geprobeerd, maar nog steeds kom ik niet van het zwartwitte beeld af. Op mijn vorige pc met een nog primitievere videokaart is het me wel gelukt, maar nu lukt het dus niet. Mijn videokaart is een: GeForce2 MX/MX 400

  Hoe kan ik nu kleurenbeeld krijgen op mijn tv? Ik werjk overigens met een compositekabel (een zwarte met allemaal pinnetjes) die vanuit mijn pc met scart mijn tv in gaat.
 • volgens mij maak je niet gebruik van een composiet kabel, maar van een s-video kabel. Een composiet kabel werkt namelijk met een zogenaamde tulp stekker. Als ik me niet vergis gebruikt s-video een svhs signaal, als je tv dit niet ondersteund krijg je dus een zwart-wit beeld. Je zou ook een composiet kabel kunnen gebruiken, die zou zonder problemen een kleurenbeeld moeten geven.
 • Heb je wel een kleuren TV? :lol:
 • [quote:30bf9639db="HardTrance"]Heb je wel een kleuren TV? :lol:[/quote:30bf9639db]

  Jawel :lol:

  Maar bij mijn oude pc lukte het dus wel met dezelfde kabel en tv. Er moet dan toch iets te vinden zijn waardoor het wel lukt???
 • Staat ie niet op NTSC ipv PAL?

  Edit: Hij moet dus op PAL staan hè.
 • Mijn instellingen staan gewoon op PAL volgens mij. Zijn verschillende mogelijkheden, maar heb even een printscreen toegevoegd. Misschien helpt dat:

  [img:dc99911869]http://img33.exs.cx/img33/8005/instellingen.jpg[/img:dc99911869]
 • Ik heb inmiddels composietkabel en een scartverloopstukje gekocht en kleurenbeeld. Als ik nu echter een filmfragment afspeel vanaf mijn pc is deze niet zichtbaar. Er verschijnt een zwart beeld, hoe komt dit?
 • check dan maar eens bij fullscreen video ;) kweet eff niet meer precies maar je moet ergens iets veranderen van instellingen :) dacht dat het daar was… (kan het nu eff niet nakijken geen tv in de buurt..)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.