Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Radeon 9000 SERIES, opnieuw problemen.

26 antwoorden
  • Heb alweer gekut met mijn Radeon 9000. als ik ongeveer 10 minuten een game speel. loopt het beeld vast, start de pc opnieuw op, en krijg ik de volgende melding, het weergavestuurprogramma kon de opbouwbewerking niet voltooien. als ik bijvoorbeeld even op internet zit, loopt de pc sneller vast, dan springt mijn beeld na 20 seconden in de 600 X 480 modus, met 4 kleuren. ben het gewoon zat en ben op zoek naar een "echte" oplossing, nieuwe chipsetdrivers helpen niet, nieuwe catalist drivers van ati werken niet. en ik verwijder als ik iets opnieuw installeer gewoon netjes de oude driver. mijn pc: AMD Athlon 1200 mhz, 384 mb sd-ram intern, 2x 20gig, en Ati radeon 9000 series, met 128mb ddr
  • Al een schone Windows installatie geprobeerd??
  • Zou tevens ook de kast openmaken en goed uiststoffen. Eventueel zal je een bete koeling / airflow moeten hebben
  • Maak de kast schoon en doe een nieuwe windows install zoals al gemeld is, als dat de oplossing niet is probeer dan even een ander kaartje.
  • Windows is al tig keer opnieuw geinst... dus ga wel even voor een goeie blower kijken
  • Stof opruimen dan, en als dat niet werkt even nieuw kaartje proberen.
  • [quote:1b2b353864="vanwalsum"]Windows is al tig keer opnieuw geinst... dus ga wel even voor een goeie blower kijken[/quote:1b2b353864] Ook geformateerd??
  • ja en nieuwe partitie, ga zo maar door, en pc is helemaal stof-vrij, met moet denk ik wel en driver probleem zijn, want met de ene driver houdt ie het langer uit als met de andere
  • wat is je temp als ie uitvalt ?
  • [quote:290d719e61="vanwalsum"]Heb alweer (..) met mijn Radeon 9000. als ik ongeveer 10 minuten een game speel. loopt het beeld vast, start de pc opnieuw op, en krijg ik de volgende melding, het weergavestuurprogramma kon de opbouwbewerking niet voltooien.[/quote:290d719e61] En als je 3Dmark2001 draait? Om welke Windows versie gaat het eigenlijk. Indien Win98/Me is DirectX 8.1 geïnstalleerd? En indien WinXP is dat met SP1 of SP2? Welk merk Radeon 9000 gaat het om? Ik heb zelf ook een pc met een Radeon 9000. Het merk daarvan is Connect 3D. Ik heb zelf gewoon de 3D drivers geïnstalleerd van de bijgeleverde cd. Die zijn van 26 juni 2002. Zelfs in WinMe lijken deze (WHQL) drivers te voldoen. Ik neem aan dat andere merken ook wel een cd meeleveren.
  • wat is 3Dmark2001? ik draai windows xp. en heb er idd een cd-rom bij gekregen, maar als ik deze drivers installeer dan draai gta vc niet meer. WIndows XP draait met sp1. agp draait op 4x. ik download de driver van ati.com, zal ik ze dan eens ff van www.connect3d.com downloaden? nog meer tips?
  • [quote:2e5d701904="vanwalsum"] wat is 3Dmark2001? [/quote:2e5d701904] Met [url=http://www.download.com/3000-2121-5122338.html?legacy=cnet]3Dmark2001[/url] kun je de video kaart testen. [quote:2e5d701904="vanwalsum"] ik download de driver van ati.com, zal ik ze dan eens ff van www.connect3d.com downloaden? [/quote:2e5d701904] Dus je hebt ook een Connect 3D video kaart? Heb je voordat je een andere ati driver installeerde, de oude driver wel verwijderd zoals in de [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=99415]FAQ[/url] vraag 6 staat beschreven?
  • ik heb idd gewoon de oude drivers verwijderd, heb zelfs nieuwe chipsetdrivers geinstalleerd. maar niks helpt. wat is trouwens het verschil tussen de ati kaarten? van connect3d en ga zo maar door. als ik trouwens de drivers installeer van de cd-rom, dan krijg ik een volgende melding: windows heeft een apparaat storing ontdekt... en dan krijg ik 600X480 met 4 kleuren. dus dat helpt ook niet. maar de kaart moet gewoon goed zijn, want heb hem ook wel eens maanden dat hij wel goed draait
  • het systeem loopt overigens niet vast als ik alle hardware versnellingen uischakel, bij beeldscherm, geavanceerd, probleemoplossing. maar dan kan ik geen spellen spelen dus kom er niks mee vooruit
  • [quote:124b918d98="vanwalsum"] ik heb idd gewoon de oude drivers verwijderd, heb zelfs nieuwe chipsetdrivers geinstalleerd. [/quote:124b918d98] Dus ook zoals in de FAQ staat met Driver Cleaner 2.7? En had je bij die ATI drivers ook de bijbehorende Control Panel? [quote:124b918d98="vanwalsum"] wat is trouwens het verschil tussen de ati kaarten? van connect3d en ga zo maar door. [/quote:124b918d98] Er zit natuurlijk verschil in de meegeleverde software. De koelers en ventilatoren zijn verschillend. In ieder geval zou deze hierbij moeten staan http://www.ati.com/support/partner/list.html [quote:124b918d98="vanwalsum"] als ik trouwens de drivers installeer van de cd-rom, dan krijg ik een volgende melding: windows heeft een apparaat storing ontdekt... en dan krijg ik 600X480 met 4 kleuren. [/quote:124b918d98] Staat er dan een uitroepteken in het apparaatbeheer? Als de ati control panel inderdaad is geïnstalleerd, dan heb je in de systeemtray een ATI icoon. Als je daar met de rechter muis knop op klikt, stond er nog iets bruikbaars bij Help en/of bij Troubleshooting?
  • stond eigenlijk niks bruikbaars bij. en de kaart is gewoon goed geinstalleerd. ik heb het idee dat de kaart het langer uithoud als ik bijvoorbeeld een spel speel zoals gta:vc. en het minder lang uithoud als ik gewoon op internet zit
  • heb nogmaals de drivers kompleet verwijdert, en opnieuw geinstalleerd. maar weer geen resultaat, de pc reageert niet, en na 20 seconden krijg ik de volgende foutmelding: Windows heeft een apparaatstoring ontdenkt, start de computer opnieuw op om de volledige functionaliteit de herstellen. en idd, als ik bijv. gta speel, houd de pc het met gemak een paar uur uit, maar als ik in wordt, internet, of gewoon in windows werk, loopt het systeem vast, heel vreemd [/img]
  • of zou ik eventueel wat kunnen veranderen in de bios?
  • ik heb ergens op een ander topic gelezen dat het misschien wel kan liggen aan de voeding, te licht, heb 300watt, dit lijkt me toch wel genoeg al zeg ik het zelf. ik heb gisteren de kaart er uit gehad en schoongeblazen, en ik vind eigenlijk wel dat er een miniscul koelertje op zit, en krappe halve centimeter dik, en doorsnede van 2,5 cm. maar kan het probleem met de voeding te maken hebben?
  • [quote:064e81e90b="vanwalsum"] ik heb ergens op een ander topic gelezen dat het misschien wel kan liggen aan de voeding, te licht, heb 300watt, dit lijkt me toch wel genoeg al zeg ik het zelf.[/quote:064e81e90b] De Radeon 9000 die ik heb zit in een Pentium II 266 Mhz 128 MB RAM met een 235 watt voeding. Voor een Radeon 9000 zou een 300 watt voeding voldoende moeten zijn. Had je die 3Dmark2001 test al gedaan? Heeft de video kaart volgens apparaat beheer een eigen IRQ? Als de IRQ van de video kaart wordt gedeeld met de geluidskaart, kan deze beter worden geplaatst in een ander PCI slot. Als je de COMM poorten niet gebruikt, zou je deze kunnen uitschakelen in de BIOS. En had je zoals Bosje al aangaf de (CPU- en moederbord) temperaturen al gecontroleerd? Die temperaturen zou je met een programma op de cd van het moederbord, in Windows moeten kunnen aflezen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.