Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

gigabyte radeon 9800 pro driver probleem

Anoniem
AswinW
7 antwoorden
 • ik ben sinds vandaag de trotse bezitter van een Gigabyte radeon 9800 pro (had een ti 4200) maar tot nu kan ik er nog niet echt van genieten.Ik heb met driver cleaner 3 de oude nvidia drivers verwijderd, voordat ik de catalyst 4.9 geinstalleerd heb.Er rare is nu dat ik voordat ik de catalyst installeer (zonder driver zeg maar) perfect strak beeld heb, maar na de installatie en met de goede beeldinstellingen ontzettend TRILLERIG beeld krijg.Gewoon in desktopmodus zeg maar.Het wordt nog erger als ik een programma open zoals bv adaware. Ik gebruik de zelfde instellingen als bij mijn vorige kaart (21 inch scherm met 1600x1200 res en 85hz refresh)Tijdens games is er niets aan de hand….begrijp er niks van.In 3dmark03 haal ik 5400 punten. Dit in combinatie met een asus a7n8x-x mobo (bios 1009) en de laatste nforce drivers, een athloon xp 2000 en 768 mb pc2700 ddr.Klopt die score wel? Zou een clean install hiervoor uitkomst bieden? Ik hoop dat jullie me snel kunnen helpen. Alvast bedankt
 • Die score klop iig wel. :wink:

  Je kan proberen via het opties menu de refreshrate opnieuw in te stellen.
 • Die score is normaal voor een 9800pro.
 • Voor dat trillerige beeld weet ik zo geen oplossing, je zou kunnen proberen om een andere resolutie te testen of andere drivers.

  wat de score betreft die is inderdaad heel normaal voor jou systeem en kaart.
 • maar die score is dus niet zo belangrijk op dit moment.Resolutie heeft geen invloed.kreeg net het volgende beeld te zien:

  (screenshot plaatsen lukt niet, maar hele beeld is ververormd, direct na aanzetten pc)

  heb ook al omega en DNA drivers gebprobeerd, maar dat heeft ook geen invloed. DNA drivers wilden niet eens installeren……Welke driver is eigenlijk het beste voor de r9800 pro, qua prestaties? Dit lijkt toch op een driver conflict? Heeft een clean install wel zin? hopeloos gedoe namelijk als het niets uit zal maken.
 • Beste drivers zijn de officieele Hotfix Beta 4.11 drivers (8.07 build) of de Omega drivers die daar op zijn gebaseerd. (zie FAQ)

  Om er zeker van te zijn dat het aan je videokaart ligt zou ik de kaart in een andere pc testen voordat je aan een schone install begint.
 • een clean install in combinatie met de omega drivers bleek de uitkomst te bieden!!! he he heerlijk, eindelijk ontspannen en genieten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.