Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

MSI FX5700ultra TD 128Mb

Anoniem
Alipapa
8 antwoorden
 • Hoi,

  Ja een slepend probleem, bij tijd en wijle knalt(zonder geluid) de video er uit, belasting onafhankelijk !
  Opeens een zwart scherm en opnieuw opstarten, al tig verwijzingen gehad van de crash service ,allemaal een beetje vaag en verwijzend naar de videodriver.
  Maar de storing is videodriver onafhankelijk, wat de nodige drivers geprobeerd.Nu een uurtje geleden onder het surfen weer een zwart scherm en opstarten.
  Nu geeft crash service aan dat de CPU een hardware failure heeft ontdekt en de boel heeft afgesloten, ook nog iets van de videokaart is in een oneindige loop terecht gekomen tijdens een crash gisteren net na een schone installatie.
  Nu heeft de kaart DDR2 geheugen met op de chips van die gouden warmte wisselaars, op de onderzijde grote en bovenop wat kleinere.
  De onderste zitten stevig tegen de ddr2 tjes maar bovenop zitten ze naar mijn idee nogal losjes, bij aanraken wiebelen ze een beetje.
  Onder en boven zitten ze samen met hetzelfde pennetje vast.
  Is hier nu sprake van een constructie fout ?
  Mijn vermoeden is dat de bovenste DDR2`s de storing veroorzaken?
  Ik heb nog ongeveer twee maanden garantie, wat is wijsheid ,terugsturen naar de leverancier (Gistron) of direct contact opnemen met MSI ?
  Ben niet bang om zelf wat te doen maar dan moet ik wel weten wat?
 • Test de kaart eens in een andere pc, dan weet je zeker dat het aan de kaart ligt.

  ALs het echt aan de kaart ligt dan zou ik concact opnemen met Gistron, naar MSI gaan zou ik pas doen als Gistron niet mee wil werken maar ik denk dat dat wel mee zal vallen
 • Ik zou ff in de foon klimmen met gistron, uit de forums heb ik begrepen dat de leverantier de eerste garantietermijn vervult.
  En aangezien je nog garantie hebt, zekeractie ondernemen, beter nu 2 weken zonder video ( met vervanging )dan over 3 mnd zelf een nieuwe te moeten kopen 8)


  Edit RD me NET voor :D
 • Ik heb die kaart (alleen non ultra, kga wel de ultra versie kopen) ook en hij draait zonder problemen. Wat ik je aanraad is het D.O.T systeem uit te zetten (kan in het msi control panel tab bij beeldschermeigenschappen) want dat gaf mij ook problemen. Installeer niet de laatste forceware driver maar de standaard cd driver, met de laatste forceware had ik op windows xp beetje problemen. als je hem hebt overgeclocked, klok hem terug. Ben benieuwd!
 • Krijg je blauwe schermen?
  zo ja wat staat er precies?

  De werking van geheugenkoelblokjes is minimaal en zal hoogstwaarschijnlijk niets met je probleem te maken hebben.
 • Geen blauwe maar zwarte en een nieuwstart en er wordt niets vermeld op `t zwart, alleen na de opstart het verhaal van hersteld zijn van een ernstig probleem.
 • [quote:ef7f5b8b42="Vandread"]
  De werking van geheugenkoelblokjes is minimaal en zal hoogstwaarschijnlijk niets met je probleem te maken hebben.[/quote:ef7f5b8b42]

  DDR2 en GDDR3 word een stuk warmer dan normaal DDR geheugen, heatsinks zijn daar best nuttig bij.

  Ik zou de kaart gewoon eerst even testen in een andere pc als je die mogelijkheid hebt zoals ik al eerder opmerkte.
 • Andere PC is even niet voorhanden, jammer, daar gaan nu wel een paar dagen overheen.
  De DDR s met de lage koelribben boven op de kaart voelen wel warm aan, beneden voel ik geen warmte, je zou bijna zeggen dat de hoge koelribben op de chips beter aan de bovenkant kunnen zitten.
  Ben nu aan het uitzoeken of WinSys.(exe) van invloed is op de probleempjes, VBWinSys en WinSys staan namelijk resp in de progfiles van MSI live update 3 en de setupfiles van Nvidia v 6177(MSI versie) ? en dat vind ik toch een beetje verdacht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.