Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Foutje bij installeren zalman ZM80C op radeon 9800 pro.help!

Anoniem
Comp-Freak
5 antwoorden
  • ik heb gister mn zalman zm80c geinstalleerd op mn gigabyte radeon 9800 pro, maar nu ben ik zo handig geweest om de handleiding verkeerd te lezen…. in plaats van alleen het midden van de GPU te besmeren met pasta heb ik de hele core volgegooid! dus tot de rand van de beschermingsrand van de core.Ging ongeveer een hele tube in :oops: echt heel stom dus.Is dit schadelijk? probeerde net de kaart via atitool te overklokken, maar er wilde bijna geen mhz bovenop… mijn tweede vraag: als dit schadelijk is, hoe kan ik de pasta dan weer verwijderen zonder de core te beschadigen? please help
  • Dit moet je direct weer verwijderen! Dwz. koeler eraf en met bv. wattenschijfjes o.i.d. de pasta er vanaf halen. Hierbij kan niet veel mis gaan. Gebruik om het helemaal schoon te maken ook nog wat wasbenzine, alcohol of aceton bij op het wattenschijfje. Goed laten luchten en dan kan hij er weer tegenaan. Ik hoop voor je dat je geen schade er aan overhoudt. Er hoeft btw ook maar een heel dun laagje op, niet eens perfect dekkend.
  • bedankt!! ik vreesde al dat het helemaal fout was. Zou ik er trouwens erg op vooruit gaan als een een Arctic VGA silencer rev 3 erop zou zetten?
  • [quote:38fcd3d082="bassieman"]bedankt!! ik vreesde al dat het helemaal fout was. Zou ik er trouwens erg op vooruit gaan als een een Arctic VGA silencer rev 3 erop zou zetten?[/quote:38fcd3d082]Dan kan je beter de Ati silencer 1 nemen. (die is nieuwer)
    Maar waarom, je hebt net die zalman. Die is passief, en als je daar die extra fan op zet doet ie het bijna even goed.
  • zo, dat scheelde dus niet veel begrijp ik.kan een gpu daar echt blijvende schade mee oplopen? het duurde even, maar hij is weer helemaal netjes schoon.ik vroeg het even omdat ik niet begreep dat ik totaal niet kon overklokken met de zalman, maar met zoveel pasta is dat dus logisch…toch?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.