Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ATI Mobile Radeon 9200

Anoniem
phong huynh
7 antwoorden
 • …..
 • heb je de adapter in de laptop zitten? dat wil het ook nog wel is veroorzaken
 • …..
 • Ik zou in eerste instantie zeggen dat het zgn. artifacts zijn, dit komt voor wanneer het geheugen op de videokaart te heet / warm wordt. In een laptop is dat heel vervelend, ik zou ermee terug naar de winkel gaan…
 • …..
 • Sorry voor afkorting, met zgn bedoelde ik 'zogenaamde'… Artifacts kunnen in principe bij elke videokaart voorkomen, het ligt namelijk gewoon aan het wel of niet slecht zijn van het geheugen op de kaart (want op de standaard klokwaarde horen ze in ieder geval nooit te voorschijn te komen). Zie voor meer informatie de FAQ van dit forum:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=99415
  Onder dit kopje:
  [quote:d971b771fc]Wanneer weet ik of ik te ver heb overgeklokt?

  Als de core van de videokaart te ver is overgeklokt dan krijg u een onstabiel systeem, 3dmark crasht naar Windows of uw hele pc loopt vast.
  Het kan ook voorkomen dat 3dmark of een spel om de haverklap bevriest en vervolgens weer verder loopt.
  Bij het te ver overklokken van de core is er ook kans dat u naast de boven genoemde verschijnselen ook spikkels en dergelijke te zien, dit noemt met “Artifacts”

  Als het geheugen (memory) van de videokaart te ver is overgeklokt wordt uw pc instabiel en krijg u stippen of strepen te zien, (artifacts)
  Artifacts kunnen zich ook manifesteren als vlakken die niet ingekleurd zijn. Niet ingevulde Texture e.d. [/quote:d971b771fc]
  Nogmaals, ik neem aan dat dat hier niet van toepassing is, immers, de kaart is niet overklokt en dús is het een fabrieksfout…

  Ik zou eerst kijken naar een eventuele garantie of anders inderdaad omruilen…
 • je zegt dat als je het scherm een paar keer open en dicht klapt je dan soms wel weer goed beeld hebt, is de connector naar je scherm toe niet ral ??

  ik zou er gewoon mee teruggaan, je hebt niet voor niets garantie op dat ding ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.