Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

beeld valt weg bij games

Anoniem
xiliduur
9 antwoorden
 • Bij het spelen van games valt het beeld weg. Het beeldscherm gaat dan op standby/zwart maar de computer blijft lopen.
  Tot nu toe is dit het geval bij splintercell 1 en bij farCry. Bij farCry kan ik best een 1/2 uur tot een uur spelen in lage settings, in high of ery high gooit ie hem er al na 10 seconden uit.
  Het rare is dat Doom 3 geen problemen geeft, zelfs niet in ultra settings.

  Nou hoorde ik dat FarCry veel vraagt van het geheugen van een kaart. Ik denk zelf dus dat het geheugen van de kaart verrot is. Als ik dat probeer omlaag te clocken geraakt het niet door de "test" heen in het nvidia clock-paneeltje (van 500mhz tot 700mhz). Alles onder de 500 wel en boven de 700 ook.

  Ik gebruik 61.77 drivers en heb al een paar andere geprobeerd. Ook een schone windows installatie hielp niet.

  Denk dus dat het een gevalletje gerantie is. Maar is er nog iets dat ik over het hoofd zie? Moet natuurlijk ook wat te beargumenteren hebben daar in die winkel.

  oh ja, ik gebruik een 420w levicom voeding.

  bvd,
 • Dat is toevallig, hetzelfde heb ik ook, maar bij mij valt het beeldscherm niet alleen maar bij games uit, maar ook gewoon als ik bijv. aan het internetten ben.

  En ik ben er nog steeds niet achtergekomen wat het nou precies is. :(
 • TFT scherm?
  Zo ja, let dan wel ff op dat je de frequentie op <60Hz houd.
 • TFT's kunnen toch tot max 75Hz :-?
 • dat is ij elke tft verschillend……….
  maar beneden de 60 is het zeker goed.
 • [quote:266f5ffee9="Idol"]Dat is toevallig, hetzelfde heb ik ook, maar bij mij valt het beeldscherm niet alleen maar bij games uit, maar ook gewoon als ik bijv. aan het internetten ben.

  En ik ben er nog steeds niet achtergekomen wat het nou precies is. :([/quote:266f5ffee9]

  klok je geheugen eens een flink stuk naar onder, kijken of hij het dan nog doet. Als ik hem onder de 500mhz klok, valt ie niet meer uit. Maar dan heb ik wel een trage kaart.

  Kun je bij jouw kaart trouwens pipes vrijmaken met Riva en doen ze het dan ook? Daar had ikdus ook weer pech mee, pipelines waren kapot.
 • dit probleem heb ik ook en ik heb niet eens iets oc 't :(
 • Nu wou ik vadaag met mijn kaart terug gaan. Heb ik gisteren de Far Cry bench gedownload van gur3d en die een paar keer laten lopen. Doet ie het gewoon. Zelfs op de hoogste settings kan ie hem gewoon 5 keer achter elkaar laten loop-en zonder weg te vallen. In far cry zelf kan ik geen vijf passen doen met de hoogste settings. Nu twijfel ik toch wel of het mijn kaart wel is. Of is er een verschil tussen een benchmark en het werkelijke spel???
 • ja ik had het eerst ook maar ik heb 2 coolers erbij gezet nu 4 casefans en een zalmann 92 mm ( fb123) ofzo en die heb ik gericht op mn gfx kaard omdat die te warm werd en nadat ik dit heb gedaan is het geeen een keer gebeurd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.