Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Monitor / ViperV550

Anoniem
Menno2
6 antwoorden
 • Ik heb thuis een monitor staan uit (volgens mij ) 1999 waarvan ik het merkt niet weet, maar het gaat volgens mij om een vaag skandinavisch merk ofzo,, type DX - 1785L
  Het probleem is dat ik max 16 kleuren kan draaien op dit beeldscherm, wat mij voor een beeldscherm uit 1999 toch onwaarschijnlijk lijkt. Hij is geinstalleerd als standaard plug en play monitor.
  Volgens een vriend van mij lag het aan het adaptertype dat geinstalleerd was,, er zit namelijk een viper 550 in de comp. maar het adapter type dat geinstalleer d is een standaard PCI grafische kaart (VGA). Ook wanneer ik eens standaard PCI grafische kaart (SVGA) installeer geeft de computer een foutmelding. bij een hoger aantal kleuren (bijv 256)
  Het lukt mij niet om een driver van een Viper V550 te downloaden, omdat ik dan een foutmelding krijg over een winzip self-extractor header die corrupt is ofzo, of de driver ( .exe) moet zich uitpakken wat dan weer om een of andere reden niet lukt.

  Een heel verhall maar dat was h et,, dus heeft iemand enig idee hoe ik deze monitor / videokaart zo kan installeeren dat ik weer iig 256 kleuren kan draaien,,?
  of iemand met een goede driver voor een viper V550 voor win98?
 • Ga maar 'ns naar de volgende site: www.opendrivers.com/freedownload/2575/Diamond-Viper-V550-V770-V770-Ultra.html.

  Inderdaad moet er een driver geinstalleerd zijn, anders doet Windows er 'n standaarddriver in en heb je geen goede beeldkwaliteit. Deze driver zou moeten werken. Heb je een vaag probleem met de .exe dan kun je het beste weer hier posten wat het probleem is, dan kunnen wij je er misschien mee helpen. Als een zip bestand niet kan uitpakken dan is het bestand inderdaad corrupt en kun je er verder niet zo veel meer mee.

  Een .exe is al uitgepakt en moet je dus zo kunnen installeren. Grtz. van J.W.
 • oke,, maar ik snap die driver niet,, "hij" vraagt of ik de software wil expanden ofzo,, maar vervolgnes gebeurt er niets,,of ik doe iets verkeerd
 • De viper550 is gewoon een nVidia videochip van een tijdje terug (tnt zit erop)
  ga naar www.nvidia.com en download een oudere driver
  http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

  archief voor xp
  http://www.nvidia.com/object/winxp-2k_archive.html
  en kies er dan maar een, maakt weinig uit welke :)
 • Je zou ook in je beeldscherm eigenschappen de PNP detectie kunnen uitzetten. En dan handmatig bijvoorbeeld een generic supervga monitor instellen.
 • ik snap er nog geen zak van, wanneer ik die drivers open komt er een window waarin ze vragen of ik de volgende software wil expanden (?), maar er staan nog geen directorie of bestand (weet ik veel wat er moet staan). wanneer ik een map aanmaak en deze in dat window selecteer gebeurd er niets. Ik kan er dus helemaal niet mee / van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.