Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ATI Saphire 9800 PRO 128 MB 256 Bits - Overklokken

Anoniem
None
24 antwoorden
 • Hallo,

  Ik vind wel dat mijn ATI Kaartje iets harder mag gaan werken.. :wink: :roll: ..
  Maar ik wil het wel safe houden.
  Dus weet iemand hoe ik makkelijk mijn kaart kan overklokken , niet tot het maximum , gewoon dat je zegt ja dat moet ie makkelijk aan kunnen.
  Ik heb dit nog nooit gedaan dus een uitgebreide handleiding zou ik wel fijn vinden

  Bedankt

  Freek
 • Download gewoon ati-tool en voer langzaam de clockspeed op, je kan het progje ook laten testen wat je maximum core en mem is .. als dat gevonden is ga je er gewoon 10% onder zitten en dan zit je save.

  Heb mijn sapphire gekregen tot 450 core en 387 mem.
  succes
 • Download het programma ATI tool. Daarmee kan je overclocken. Er zit een soort detectie in zodat ie kan aangeven hoever je core en memory kan lopen zonder artifacts. Zeer handig.
 • Ja. Maar ik denk dat je daarvoor nog wel een andere stap mag ondernemen. Met de standaard koeler komt je toch niet ver. Iig is een nieuwe koeler dus nodig om hem een beetje koel te houden. Is direct ook veiliger. Ik bedoel, 10% harder met nieuwe koeler is veiliger dan 10% harder met standaard koeler.
 • Die ATI tool en andere overklok software kun je ook in de FAQ vinden.
 • Met alle respect comp-freak, maar ik haal met mijn standaard sapphire koeler toch een core van 450 en mem 387
  Dus ook met stock koeler valt er aardig wat winst te boeken zonderdat je gelijk je koeler eraf hoeft te halen met alle risico's van dien.

  En zoals de topic starter aangeeft wil hij niet te ver gaan wat dus aangeeft dat hij voorzichtig is en de boel niet wil vernielen , dus een koeler vervangen? Ik weet niet of dat wat voor hem is..
 • Hmm, ok. Je hebt gelijk. (voordeel is wel dat ie gelijk stiller is)
 • ok , ik heb ati tool inmiddels gedownload , waar zit het knopje om het programma het te laten te detecteren ? :oops:

  Ik wil jullie natuurlijk bedanken voor de info , en idd een koeler vervangen is niets voor mij .. dat ie dan stiller is maakt me niet uit.. want mn voeding haalt dat wel in ;)

  Freek
 • [quote:82a0f9bbf2="THE_GAME_MEN!"]ok , ik heb ati tool inmiddels gedownload , waar zit het knopje om het programma het te laten te detecteren ? :oops:

  Ik wil jullie natuurlijk bedanken voor de info , en idd een koeler vervangen is niets voor mij .. dat ie dan stiller is maakt me niet uit.. want mn voeding haalt dat wel in ;)

  Freek[/quote:82a0f9bbf2]Ik weet het niet meer precies… heb al een tijdje geen radeon meer maar dat knopje bij atitool zit links onder in het scherm…kan niet missen!! Volgens mij staat er "find max" op. Overklokken met atitool kan volgens mij niet, als je de pc opnieuw start zijn de waardes weer weg, maar als je eenmaal met atitool het maximum hebt gevonden kun je dit nog altijd instellen met rivatuner zodat de waardes aan het register worden toegevoegd.

  SUc 6
 • Als ik op het max zit he , dan moet ik er 10 onder ziten , want ik wil safe zijn.. niet dat dat dingetje van 200 euro in rook opgaat :O !

  Freek
 • Kan je doen. :wink: Ik maar er altijd een rond getal van zoals 410 als 414 het max is.
 • Ok , goed idee , nog een vraag , als ik naar options ga kan ik dit scherm activeren , wat is het beste om hier in te vullen , want hier staat iets over saftey..:

  <a href="http://img93.exs.cx/my.php?loc=img93&image=safeati.jpg" target="_blank"><img src="http://img93.exs.cx/img93/9287/safeati.th.jpg" border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" /></a>
  (klik voor vergroting !)

  Bedankt !

  Freek
 • [quote:a5597b28c6="THE_GAME_MEN!"]Ok , goed idee , nog een vraag , als ik naar options ga kan ik dit scherm activeren , wat is het beste om hier in te vullen , want hier staat iets over saftey..:

  <a href="http://img93.exs.cx/my.php?loc=img93&image=safeati.jpg" target="_blank"><img src="http://img93.exs.cx/img93/9287/safeati.th.jpg" border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" /></a>
  (klik voor vergroting !)

  Bedankt !

  Freek[/quote:a5597b28c6]wel zo handig als ik het plaatje ook kan zien :wink:

  [EDIT] Ik snap wel wat je bedoeld, je kan daar eventueel een maximale kloksnelheid invoeren waar de videokaart niet boven gaat.

  Dus als je het maximum op 410core instelt dan pushed atitool de videokaart niet hoger dan 410 OOK als deze geen fouten maakt.

  Eigenlijk een beetje nutteloos schermpje.
 • [img:ada0b42875]http://img93.exs.cx/img93/9287/safeati.jpg[/img:ada0b42875]
  Zo? :wink:
 • [quote:a4cd46b913="Computerfreakje"][img:a4cd46b913]http://img93.exs.cx/my.php?loc=img93&image=safeati.jpg[/img:a4cd46b913]
  Zo? :wink:[/quote:a4cd46b913]Nee ook nu staat er een kruisje. :P

  Hehe hij doet het!! :lol:
 • Dus dat is niet een soort grens , zegmaar alsie de max heeft gevonden dat ie dan erautomatisch 10 onder gaat zitte ?

  Freek
 • dat is hoeveel % hij max mag overclocken

  heb je nix aan dus, als de kaart veel harder wil :)
 • goed nog 1 vraag en ben ik klaar :P ;)

  Als de hij dan de max core en max mem heeft gevonden , is het dan gevaarlijk de computer dag en nacht aan te laten staan , in iedergeval een paar uur.:

  Want ik laat hem zeg maar de max mem en max core "scannen" als ik op school ben , en als hij dan de max core en mem heeft gevonden kan ik er niet bij zijn om het met 10 te verlagen…

  .. ik heb voor de rest nog niets aan die kaart gewijzigd en heb ook geen watercooling.. ik wil echt niet dat dat dingetje kaboem zegt

  Freek
 • Nee dat is het niet want hij zet hem vanzelf lager als de videokaart fouten heeft gemaakt. Dit doet atitool zolang totdat er geen fouten meer worden gemaakt.


  Moet wel even eerlijk zeggen dat ik 1 keer extreem veel artifacts kreeg en toen heb ik voor de zekerheid zelf hem gauw 5 mhz lager gezet, maar normaal gesproken is dat niet nodig.
 • Ook ATITool kan vastlopen hoor, ik heb al diverse kaarten gehad die vastliepen voordat ATItool zichzelf omlaag kon afstellen.

  dus als je ATITool aanzet terwijl je weg gaat kan het zo zijn dat hij vast gelopen is, maar direct gevaar is er niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.