Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videochip op laptop wordt niet herkend....

Anoniem
None
7 antwoorden
 • nu ik mijn videokaart weer terug heb van rma, heb ik meteen mijn laptop opnieuw geinstalleerd… Oorspronkelijk bestond de schijf uit 2 partities, 1 met windows erop, en 1 met een backup van acer… Ik heb hiervan gewoon 1 schijf gemaakt, en mijn eigen windows erop gezet. De drivers staan immers op de acer site.

  Maar nu heb ik het probleem dat de videochip niet herkend wordt… (FXGo 5700 64MB) Dus ik naar de acer site, staan er bij mijn laptop drivers voor een ati chip :-/ Uiteindelijk heb ik de drivers gevonden bij een andere laptop van acer met dezelfde videochip.

  Installeren….. Opnieuw opstarten…. Weer niet…. :o

  Hij ziet nog steeds geen Nvidia Geforce FXG0 5700 64MB…. :(

  Heeft iemand hier een oplossing voor ?? is het bij laptops anders dan bij pc's met videokaarten, want ik had verw8 dat als ik de drivers had geinstalleerd, de videokaart automatisch herkend zou worden…

  Ik heb ook al drivers van de nvidia site geprobeert, omdat nvidia zegt dat al hun producten van dezelfde drivers gebruikmaken, maar weer niet :evil:
 • Chipset drivers al geinstalleerd?
 • nu je het zegt ja…. toen ik dat bestandje voor de eerste keer opende hadden ze nog geen icoontjes, dus heb ik hem geskipt… tnx… ik ga het proberen !
 • nee… werkt niet…

  //edit… het is nu wel gelukt… ik heb omega drivers geinstalleerd :)

  nu heb ik alleen het probleem dat mijn geluid het ook niet doet… het is een Nforce 3 Go150 mobo met 16bit AC'97 geluid erin… anyone ?
 • everest home zegt dat er een nVIDIA MCP2 - Audio Codec Interface in zit… maar in het boekje staat AC'97… wat moet ik geloven…???
 • [quote:bc12c51d44="Dot-cpu"]everest home zegt dat er een nVIDIA MCP2 - Audio Codec Interface in zit… maar in het boekje staat AC'97… wat moet ik geloven…???[/quote:bc12c51d44]Die eerste is de echte codec, AC'97 is een standaard waardaar alle codecs met de chipset samen kunnen werken enzo.
 • maar welke driver moet ik nu hebben ??? want de driver die ik op de acer site vind, werkt, net zoals de vga driver, niet….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.