Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Out of sync melding

Anoniem
Display
5 antwoorden
 • Ik heb sinds een paar dagen een probleem met mijn systeem. Op enig moment gaat de monitor op zwart en krijg ik de melding OUT OF SYNC even kort in beeld. Helaas te kort om de melding goed te lezen. Wel zie ik dat de frequenties(?) te laag zijn. Ik zie 20.7 kHz i.p.v. 50(?) kHz. Computer uit en aan zetten los voor een tijdje het probleem op. Waar zal het probleem liggen? Ik heb helaas GEEN extra videokaart om hier mee te kunnen testen.
  Gegevens PC: ASUS A7V600 moederbord, AMD Athlon XP 2600+, ASUS RADEN 9600XT videokaart. Monitor LG Flatron 774FT.
 • [quote:499240b065]Monitor LG Flatron 774FT.[/quote:499240b065]Dat is TFT, niet? Frequenties boven de 60 kunnen de meesten niet aan. Start de pc op in de veilige modus ( F8 ) en zet de frequentie op bijv. 60, wanneer je vervolgens weer opnieuw opstart zal het allemaal weer goed werken.
 • Helaas, dat kan het niet zijn. Monitor is een CRT.
 • TFT werkt meestal met een refresh rate van 75 HZ
 • Zo maar een gokje als je windows gebruikt: windows crashed met een mooi blauw scherm in een resolutie die je monitor niet aankan (vandaar die out-of sync).
  Kijk eens in je windows logfiles of daar problemen worden gevonden.

  Als het daar niet aan ligt, wordt het veroorzaakt door de videokaart. Kan van alles zijn, maar controleer je voedingsspanningen en temperaturen eens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.