Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

als een voeding een 9700 pro trekt... trekt ie dan ook een..

Anoniem
Cpt.Iglo
6 antwoorden
 • Zie titel… als een voeding een 9700 pro kan trekken. Stabiel.
  Trekt ie dan ook een 9800 pro ?

  bvd.
 • als je mazzel hebt wel, als ie het nu makkelijk trekt zal hij de 9800pro ook wel houden. als ie het nu met moeite houdt dan niet.

  moet je effe je voltages checken. en die hier posten.
 • Ik denk wel dat het kan, zoveel meer stroom trekt de 9800 niet, ik zou het gokje wagen.

  Anders klok je je Radeon 9700 eens goed over, dan trekt hij ook meer stroom, als hij dan stabiel blijft kan je ook wel een 9800 aan.
 • Nou, dat overklokken kon ik niet ver doen en gaf ie artifacts. Dat heb ik ooit geprobeerd met een hercules-softwaretooltje en dat doe ik dus niet meer.

  Hier heb ik een URL waarin je heel handig je powerbehoefte kunt laten uitrekenen…. link: http://www.jscustompcs.com/power_supply/

  Met een northwood pent 4 socket 478 (64 watt), 2 HDD's en DVD en DVD-brander en de rest met de keuze 9800/9700 pro, kom ik op een totaalbehoefte van minimaal 264 watt. Tel ik m'n usb-apparaten erbij en m'n firewire voor videobewerking kom ik op minimal 308 watt powerbehoefte.

  Dell levert 250 watt voeding maar zijn "conservatively rated", naar het schijnt goede kwaliteit en eigenlijk 345 watt kunnen leveren.

  Welnu, de reden voor deze vraag:
  M'n Fan is niet goed en gaat een keer kapot. Met wat olie loopt ie. Hercules al gebeld en sturen een nieuwe echter is lastig te leveren. Ze hebben de laatste vanuit Montreal moeten laten aanrukken en ze "hopen" dat ie aankomt. Dit is 'persoonlijk' naar mij opgestuurd en echt de 'allerlaatste ter wereld' zei die support man en hoopte dat ie aankomt. je weet nooit wat er onderweg gebeurd.
  Mocht ie niet aankomen moeten ze een "card-exchange" doen en ze hebben dan alleen nog 9800 pro's daarvoor in stock.

  Dus ik ga erop vooruit waarschijnlijk alleen ik … vandaar die powervraag. Ik heb wel een nieuwe voeding van Dell, onlangs van de zomer erin gezet.

  Gewoon op stock-snelheden trekt ie het makkelijk….. verder.
 • Zeker weten doe ik het natuurlijk niet, maar ik denk zelf wel dat ie het trekt, omdat hij de radeon 9700 pro ook zonder problemen trekt.
 • [quote:b394fb2ddd="Red Dragon"]Zeker weten doe ik het natuurlijk niet, maar ik denk zelf wel dat ie het trekt, omdat hij de radeon 9700 pro ook zonder problemen trekt.[/quote:b394fb2ddd]

  RD of anderen:

  Wat is sneller ? Een R 9700 pro of een 9600 XT ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.