Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Koeler los?

Anoniem
pcguy
8 antwoorden
 • Hallo!
  Sins eergisteren doet de koeler van mijn video kaart keihard geluid maken! Zeer irritant..zelf denk ik dat de koeler beetje los zit maar hoe zet ik dit weer vast? 2 van die zwarte staafjes
  Ik heb een geforce FX 5700
  Alvast bedankt!
  Irritant geluid :P
 • Ik denk dat de fan versleten is. Het blok zit wel goed vast, alleen de fan rammeld. Je kan proberen hem te smeren, zie hiervoor de faq. (ik weet niet welke, die van videokaarten of moederborden?)

  Anders een andere fan of zelfs compleet nieuwe koeler erop zetten. Soms heeft het ook zin om een e-mail naar de fabrikant te sturen, dan krijg je een nieuwe fan.
 • He bah verlseten…Als ik ee klein tikje op de kast geef det ie weer normaal :) Maar das soms
 • Je kan het zo testen of het echt zo is:

  Ff je kast los als de pc aan staat. Dan druk je voorzichtig op het midden van de fan (let op je vingers) totdat die stil staat. Dan hoor je of het geluid weg is.
 • [quote:e19b64ce49="Comp-Freak"]Je kan het zo testen of het echt zo is:

  Ff je kast los als de pc aan staat. Dan druk je voorzichtig op het midden van de fan (let op je vingers) totdat die stil staat. Dan hoor je of het geluid weg is.[/quote:e19b64ce49]

  Als het blokje rammelt duw je zo ook het blokje vast dus als het aan een rammelent blok ligt is het nog de graka.

  Dat smeren staat overigens in de moederborden faq aangezien dat subforum ook over koelen gaat,
  :wink:
 • Oja, klopt. Maar het blok zit toch wel vast, anders had ie wel vastlopers gehad lijkt me 8)
 • Misschien dat hij in windows nog niet te warm word en dat die vastlopers pas komen onder het gamen terwijl de ts geen gamer is. (of artifacts)
 • Hmm, lijkt me opzich niet echt logisch dat zo'n kaart idle zonder (passieve) koeling kan, die chip crasht dan echt wel. Maar ff reëel, hoe logisch is het dat het blok los laat? Het lijkt me wel duidelijk dat het de fan is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.