Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Scherminstelling kan niet meer veranderd worden

Anoniem
Comp-Freak
4 antwoorden
 • Een maandje geleden is er op mijn computer een nieuwe videokaart geïnstaleerd. Het betreft een GeFORCE MX 4000. Vandaag zat ik een spel te doen en werd het beeldscherm ineens zwart. Dat is wel eensvaker gebeurd en moest ik hem opnieuw opstarten.
  Ik had een scherminstelling van 1024x768 en toen ik hem opnieuw opstarte had ik een instelling van 640x480 en de taakbalk was weg.
  Toen ik de scherminstelling per ongeluk veranderde in 1600x*** deed het scherm het niet meer. Ik heb de computer toen in veilige modus opgestart en de kleinste scherminstelling als standaard ingesteld. Toen gewoon opgestart. [b:4ef443ab51]Ik wilde de scherminstelling weer normaal maken (1024x768 32-bits) maar dat gaat niet meer[/b:4ef443ab51].

  Mijn vraag is dus bij deze: Wat nu te doen?

  (Ik heb een 15 inch TFT scherm van ongeveer 2jaar oud. Weet niet of jullie dat moeten weten..)

  Bij voorbaat hartelijk dank,

  Groet,

  Edward
 • Extra vraag: kan iemand mij vertellen hoe dat werkt met die 2 schermen?

  Opmerking: De software bij de videokaart lijkt het niet te doen. Klein pictogram rechts onderaan staat er nu niet. eerst wel.
 • Je kan iig de drivers opnieuw installeren. Dwz, in apparaatbeheer verwijder je de monitor. Na opnieuw opstarten zal hij dan om nieuwe drivers vragen. Ik denk dat je daar wel een cd van hebt? Dan via conf.scherm > software de NVidia drivers verwijderen. Weer opnieuw opstarten en de nieuwste drivers installeren. Zie hiervoor de faq.


  [Edit] Aangezien je het zelf al zegt, probeer eerst de nieuwe videokaart drivers te installeren. Zie hiervoor de faq.
 • Dat zal ik gaan doen.

  Even dit nog: Bij apparaatbeheer staat bij monitoren 'standaardmonitor'. Betekent dit dat hij de monitor niet herkent?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.