Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

monitor TFT of beelbuis

3 antwoorden
  • Ik speel veel Unreal op internet. Mijn vraag is welke monitor is het best om te spelen TFT scherm of een beeldbuismonitor
  • Hangt ervanaf hoeveel geld hebt. :wink: Een goeie 19" beeldbuismonitor heb je al voor voor rond de 160 euro: http://www.tweakers.net/pricewatch/39835?Landfilter=Benelux Een goeie 17" TFT monitor die ook geschikt is voor gamen (responstijd van 16ms of beter) kost zeker het dubbele: http://www.tweakers.net/pricewatch/76945 Bij een TFT monitor heb je geen keuze qua schermresolutie, deze is meestal 1280x1024dpi. Als je een lagere resolutie kiest, ziet het beeld er niet goed uit en een hogere resolutie kiezen kan niet. Dus bij TFT moet je dus ook een videokaart hebben die de 1280x1024dpi resolutie goed trekt, anders moet je die ook weer gaan vervangen.
  • En ... Geld besparen op een monitor moet je niet doen. Dat is toch iets waar je de hele dag naar zit te kijken. De keuze voor CRT heb je nog de 'diamondtron' of 'trinitron' monitoren. Die kosten weer het dubbele dan de niet vlakke 19 '' van 160 euri, hier genoemd. Bij die monitoren heb je beter beeld. Sommige vinden de rasterlijnen teveel in het zicht maar dat is niet mijn ervaring. De TFT voor gamen heb ik geen ervaring mee maar mij lijkt de CRT daarvoor nog steeds het best.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.