Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

videokaart of tft werkt niet

Anoniem
ikkenietja
8 antwoorden
 • Het is alsvolgt:

  Gisteravond kwam ik thuis van HCC dagen. Installeer mijn nieuwe videokaart & tft scherm en alles draait als een zonnetje. Nog de hele avond gewoon op mijn pc kunnen werken enzo. Maar vanochtend wil ik mijn computer opstarten… zegt mijn BenQ: "no signal input".

  Nou moet ik zeggen dat hij af en toe hetzelfde deed bij mijn oude videokaart (soms bij het opstarten wel beeld hebben en soms niet). Maar hier ging ik er vanuit dat dat kwam omdat het ventilatortje op de videokaart niet goed meer werkte en zich daarom zelf uitschakelde. Maar bij mijn nieuwe videokaart werkt mijn fan gewoon goed.

  Daarnaast had ik gister nog niet de usb-hub die verwerkt zit in mijn TFT goed geinstalleerd. Maar dat zou toch niet moeten uitmaken.

  Iemand enig idee waaraan dit kan liggen en hoe ik dit kan verhelpen?
 • Eerst eens uitzoeken welke van de 2 het is (monitor of kaart). In het geval van een dvi aansluiting zou je monitor ook nog op de verkeerde modus kunnen staan. Digitaal versus analoog.
 • Heb je nog een andere PC in de buurt waar je die monitor op kunt aansluiten? Heb je nog beschikking tot een andere AGP kaart die je tijdelijk in de PC kunt zetten?
 • hij staat op dvi aangesloten… hoe change ik modus?
 • [quote:4c2774e0d7="Obi-wan-kenobi"]Heb je nog een andere PC in de buurt waar je die monitor op kunt aansluiten? Heb je nog beschikking tot een andere AGP kaart die je tijdelijk in de PC kunt zetten?[/quote:4c2774e0d7]

  Allebij ja, ik denk dat ik daar vanavond maar eens mee aan de slag ga.
 • misschien de volgorde waarmee je het spul aanzet ? probeer eens eerst de pc aan te zetten 3 sec wachten en dan de TFT aan en omgekeerd
 • Ik heb het probleem gevonden: mijn monitor staat op D-sub ingesteld i.p.v. DVI. Maar het gekke is als ik via de setup op het scherm hem op DVI wil instellen doet ie dat niet.

  Enig idee hoe dat kan? Of moet ik eerst DVI op mijn videokaart inschakelen?
 • je hebt wel netjes een goede dvi kabel er in zitten? je hebt dual link en single link kabels. dual link is volledig bepint en single maar (ongeveer) half.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.