Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Problemen met sommige 3D spellen en FX5200

4 antwoorden
  • [color=darkblue:3c5d241c92][/color:3c5d241c92]Hoi, Ik heb een probleem waar ik niet meer uit kom, maar misschien dat iemand anders me op het juiste spoor kan zetten. Op mijn PC (1,6 GHz, 512 Mb memory XFX Geforce FX5200 128 mb DDR graphics card, Windows XP SP2, DirectX 9.0c) loopt alles gesmeerd maar bij een aantal spellen loopt de zaak consequent stuk. Bijvoorbeeld spellen als Fifa 2004 en Sims laten zich probleemloos installeren en starten en zolang alleen gebruik wordt gemaakt van de muis gaat alles nog goed. Zodra echter een toets wordt aangeraakt sluit het spel spontaan af met de bekende Microsoft boodschap dat het programma een ongeldige bewerking heeft gedaan. Deze zelfde spellen lopen op mijn andere (mindere) PC (1 GHz, 512 Mb memory, Viper Riva Tnt2 graphics card, DirectX 9.0c) wel goed. Ik heb van alles vergeleken maar kan niet ontdekken waarom deze spellen op de ene PC goed werken en op de ander niet. Ik heb voor de videokaart Nvidia drivers versie 66.93 geinstalleerd. Heeft iemand een idee? Alle hulp is welkom! Jan Roza
  • ik weet niet of dit specifiek met de videokaart te maken heeft.
  • Ik ook niet, daarom vraag ik of anderen misschien ideeen of tips hebben zodat de kinderen die spellen voortaan wel kunnen spelen.
  • Sims 2 wil bij mij alleen zonder problemen werken als ik een oude driver gebruik. Mogelijk dat bij jouw systeem een soortgelijk 'probleem' zit ? Een tweede punt is de installatie van de drivers zelf. Was die FX een vervanging van een andere kaart ? Dan kan het helpen als je met behulp van de tools (ik meen dat een drivercleaner voor nVidia staat genoemd) die in de FAQ van dit topic staan je systeem schoonpoetst en daarna de drivers opnieuw installeert.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.