Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart niet goed of te warm ?

Anoniem
NoepZor
14 antwoorden
 • Ik zit met het volgende probleem, mijn 9700Pro van Hercules doet erg vreemd in NFSU2, al paar keer vpu recover gekregen, uitgezet, sindsdien paar keer gaan hangen en ik kreeg vanmorgen dit:

  KLIK VOOR SCREEN

  Heeft dit te maken met het te warm worden of is het gewoon een brakke kaart, aangezien hij ook niet geweldig overclockt :evil:
 • Heb je dat alleen in NFSU2?
  Want lijkt me dat als hij te warm wordt je het ook in andere zware spellen zou moeten hebben?
 • Om er zeker van te zijn of het een hitte probleem is moet je 3dmark '03 test 3 en 4 een groot aantal keer achter elkaar draaien, beide testen zijn erg gevoeling voor overklok artifacts en hitte artifacts.

  Het zou namelijk net goed een driver of game probleem kunnen wezen (of een combinatie van beiden)
 • dat hij daardoor artifarts gaat geven ? :x

  soms doet hij het gewoon de hele middag goed, en het andere moment crash het spel al na 5 minuten :evil:
 • ja met NFSU, kan nog steeds door het spel alleen komen, of je kaart brak is moet je toch even wat meer doen dan 1 spel testen
 • ik had 3DMark2001 op loop gezet, was een boterham eten, kom boven, staat het aanmeldscherm ervoor, krijg ik een bericht, rapport verstuurd en hij zegt dan iets over een apparaatstuurprogramma, toch de drivers ?

  Ik draai Ati catalyst 4.10 DX9.0c ed.. volgens mij is het de processor niet, draaide meer als een uur prime stable, en je hoorde onder het crashen gewoon dat poenk poenk geluid, wat er op duidt dat de vga kaart crasht.

  Kan het trouwens niet zijn dat er teveel stroom gevraagd wordt van mn Q-Tec 550 watt ? :lol:
 • 3dmark 2001se is nu niet echt een zware benchmark maar goed..

  probeer eerst even een schone driver install (Cat 4.11 of 4.12 beta)

  De kaart in een andere pc proberen is ook nog een optie.
  Q-tec voeding is niet zo heel best maar moet toch prima jou systeem kunnen trekken, helemaal de 550watt
 • ja hoe kan ik 3dmark03 in een loop draaien dan ?

  en met de voeding lijkt mij persoonlijk ook sterk maar het zou kunnen. hij levert 430 echte watts en meestal als de voeding het niet trekt freezed het hele systeem en niet alleen mn vga kaart
 • In een loop draaien is gewoon een optie… maar ik heb de PRO versie, kan best wezen dat het niet kan met de "free" version.
  Dan moet je 3dmark gewoon handmatig een paar keer draaien.
 • En als je je kast gewoon ff open zet met een tafelventilator ervoor? Kan je ook direct ff voelen hoe heet het koelblok wordt. Geheugen kan ook heet worden, maar of dat erg is? Mijn geheugen van de videokaart is na gamen niet aan te raken. (nou, kort wel :wink:)
 • zit de standaard hercules cooling op, voor degenen die het kennen komt het bekend voor, het is een redelijke koperen cooler, en koperen heatsinks op het geheugen, ook andere onderdelen zijn veelal voorzien van een heatsink. Ik kon miet die cooling mn vorige kaart overclocken tot 400/360mhz.
 • misschien dat je toch iets te positief bent over de koeler van Hercules. Het is niet de grootste koeler. Als dit een core is die erg warm wordt dan kan deze koeler er ook problemen mee hebben. Is misschien een optie om een VGA-silencer er op te zetten weet niet of het past met de geheugen koelers, maar die koelen waarschijnlijk een stuk beter.
  Neemt niet weg dat de kaart zonder overklokken in standaard config gewoon goed moet werken.
 • Hi Noepzor,ik heb ook een een 9700 van hercules en ik heb juist hetzelfde probleem, als ik een uurtje of meer unreal speel,dan krijg ik lijnen door mijn beeld en artifacts,heb al veschillende drivers gehad en na een tijdje stevig gamen treed het probleem terug op,dus ik denk dat het zeker met warmte te maken heeft.
  Maar zal niet meer voor lang zijn,mijn aopen 6800gt is vandaag binnengekomen,dus eruit 9700 :wink:
 • Ik had zo'n zelfde probleem met mijn 9600XT (thijs1981 trouwens ook), bij ons beide is dit opgelost door agp op 4x te zetten en fastwrite uit te schakelen. Zie o.a. ook deze topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=134567

  Ik ben verder een leek op het gebied van videokaarten, dus ik weet niet of het ook bij een ander type werkt, bij mij was in ieder geval het probleem helemaal opgelost

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.