Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ASUS A9600XT/TVD hardwarematig overklokken

Anoniem
HardTrance
5 antwoorden
 • hallo, ik wil mijn videokaart graag wat overklokken en dit deed ik tot nu toe met ASUS Smartdoctor, maar elke keer als hij opnieuw opstart zet hij het weer terug naar de standaard waardes, 500/600 MHz. hij kon het zonder enge vlekjes en streepjes tot 550/700 MHz. Dit moet toch ook anders kunnen? in mn bios ofzo of misschien iets op de kaart zelf dat hij zo blijft? met rage3D tweak krijg ik bij dezelfde frequenties wel problemen en die schakelt de kaart niet uit als hij te warm word en Smartdoctor wel. Misschien met een V-mod? betere koeling is onderweg.

  Hoe moet ik dit doen?
 • Je kunt een nieuwe bios flashen in je kaart.
  En een vmod is bedoeld om verder te kunnen overklokken.
 • Ja maar bios waarvan? 9700? 9800? die hebben 8 pipelines en mijne maar 4. kan er ook wel drivers van een 9800 opzetten maar dat werkt vast niet lekker, maar kan je die bios niet zelf instellen of maken?
 • probeer eens ATITOOL.
  Dit is een progje speciaal om ati videokaarten te overklokken.
  Het zet de overklokbeveiliging van de kaart uit.
  Wilfer
 • Als je je clocks altijd wilt vasthebben dan kun je hier een Asus 9600XT bios uitzoeken. Heb je er een klik dan erachter op 'Advanced'. Dan krijg je een popup waar je de kloksnelheden van mem/gpu kunt instellen. Deze bios kun je dan flashen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.