Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AGP 8X of PCI-express kaart?

Anoniem
Red Dragon
6 antwoorden
 • Hallo 'k had ff een vraagie,

  Ik ben van plan om ongeveer in Januari\Februari een AMD 64bit cpu te kopen en een moederbord en waarschijnlijk een Geforce 6800GT videokaart of een ATI X800 XT.
  Maar ik zag al dat PCI-express in opkomst is.
  Is het dan verstandiger om gelijk maar een PCI-express kaart te kopen of kan AGP nog wel ff mee??
  en is d'r nou veel verschil tussen een AGP 8x of PCI express videokaart?

  Alvast bedankt…
 • Qua prestaties zit er niet zoveel verschil tussen, maar omdat PCI-E beter voorbereid is op de toekomst ben je beter af met PCI-E. :wink:
 • Ja. Alles gaat in de toekomst over op PCI-E (zal nog wel effe duren alleen) en het verschil tussen PCI-E en AGP 8x is dat AGP 8x op 2,1 GB p/s gaat en PCI-E 16x iets van 4 GB p/s. Maar er gaan ook meer kaarten voor PCI-E gemaakt worden (AGP zal langzaamaan - niet snel dus - beetje afsterven) wat ook logisch is. En SLI. SLI is alleen met PCI-E beschikbaar.
  [quote:777b4f321f]6800GT videokaart of een ATI X800 XT. [/quote:777b4f321f]
  Je bedoeld dan zeker wel de Ultra hoop ik he? In ieder geval raad ik je aan nu voor nVidia te gaan. Goedkoper - sneller.

  PCI-E met 6800 Ultra raad ik je dus aan (als je budget je het toelaat) :wink:
  Suc6
  //Edit: je was eerder sdh :wink:
 • Pak gewoon een AGP kaart als je moederbord geen pci express ondersteund! Een pci express kaart is niet (nauwelijks) sneller dan een agp kaart. Alleen pci-e wordt langsamerhand de nieuwe standaard, maar tegen de tijd dat een 6800Ultra/x800xt niet meer goed genoeg is ben je zowiezo toe aan een nieuw systeem! :wink:

  x800xt is trouwens sneller dan een 6800ultra maar is ook ietsje duurder!
 • @Ruupie: Misschien een btje offtopic, maar als je een Radeon X800XT of Geforce 6800Ultra hebben wilt, moet je eigenlijk een Athlon 64 3400+ / Pentium 4 3.4GHz of hoger nemen. Anders word je CPU een bottleneck.

  Dus als je een CPU neemt die trager is dan de Athlon64 3400+ / Pentium4 3.4GHz, ben je het best af met een Geforce 6800GT of Radeon X800PRO.
 • Oke, bedankt voor de tips mensen daar kan ik wel wat mee :D

  oja, ik haal idd de AMD 64 3400+.
  en ik was al ff ant kijken op wat verschillende websites maar er zijn nog niet zoveel PCI-e moederborden en videokaarten te koop.
  Ik hoop dat die rond jan\feb wel een beetje beter verkrijgbaar zijn. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.