Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Verplaatsbaarheid CRT vs LCD

Anoniem
Obi-wan-kenobi
10 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik overweeg een LCD monitor aan te schaffen ter vervanging van mij huidige 17 inch CRT… Nu is mijn vraag (nog) niet welke model ik moet hebben, maar hoe zit dat met de verplaatsbaarheid? Ik ben een grote fan van Lannen en ik wil dan graag m'n eigen monitor meenemen. Hoe kwetsbaar is nu zo'n LCD, in vergelijking tot een CRT bij een verplaatsing? Welke is in principe beter voor vervoer (de grootte is niet van toepassing)?

  Alvast bedankt

  Alexander
 • Ik denk dat een lcd meer kan hebben qua schokken enzo. Echter moet er niks tegen het scherm zelf (dus wat je aan de voorkant ziet) botsen. Ik heb laatst een monitor gezien waar een toetsenbord tegenaan gegleden was, en dan krijg je een mooie beschadiging.
 • Ja, ik snap dat het 'het beeld opzich' kwetsbaarder is, maar daar kan je vast beschermingshoesjes en andere prullaria voor kopen. Het gaat mij dus meer om de 'autoschokken' dus… Ik wacht nog even wat meer reacties af.
 • Er zijn toch ook schermen met een glasplaat voor het paneel, die zijn een stuk minder schade gevoelig.
 • Yep, zo eentje heb ik op m'n Laptop zitten, daar zit dan ook nog is touchscreen op (maar dat is niet normaal dunkt me :P), dat is best fijn kan ik je vertellen…
 • autoschokken zijn geen probleem, omdat het eigenlijk pure electronica is die bijna onmogelijk te verschuiven is door te schudden. Ik heb het net uitgeprobeerd met me eigen scherm :P .
 • [quote:a771784e36="Orcer"]autoschokken zijn geen probleem, omdat het eigenlijk pure electronica is die bijna onmogelijk te verschuiven is door te schudden. Ik heb het net uitgeprobeerd met me eigen scherm :P .[/quote:a771784e36]eg nie! (verkooppraatjes) Als je gewoon het piepschuim en de verpakking houd (ja hoe omslachtig ook) komt je monitor wel heel over. Ik ga er soms ook wel eens naar lans en iemand nam ze tft mee… gooide (ja daar bedoel ik gooi mee) hem in de auto, over de meest hobbelige weggetjes en het ding doet het nog gewoon
 • TFT's kunnen idd meer en hardere schokken hebben dan een (zware) crt die uit allemaal losse en grote componenten is opgebouwd.
 • Ik zou de doos van je beeldscherm gewoon goed bewaren, dat heb ik ook gedaan met mijn schermen, wel zo prettig voor transport.
  Qua schokken hoe je je niet druk te maken, volgens mij is dat geen probleem.
 • Je hebt inderdaad ook speciale tassen voor TFT's heb ik eens gezien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.