Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Is koeler videokaart geforce ti 4200 128 mb te vervangen?

Anoniem
johan1
11 antwoorden
 • Hallo,mijn koeler van mijn videokaart "XFX Geforce4 TI4200 128MB DDR VIVO DVI" maakt opeens veel lawaai,is die koeler te verniewen,kun ja dat zelf,en waar koop ik zo'n koeler?????

  Wie weet raad??

  Mvrgr,J.Dillen
 • Zo'n koeler is te vervangen, an dat kan je zelf doen.
 • Is de koeler zelf nog wel schoon van stof ed? Wat je ook kan doen is een drupje olie op het asje doen van het ventilatortje.
 • Wees aub iets vollediger als je wat post. Er zijn veel alternatieven voor een videokaart koeler. Deze zijn vaak ook stiller dan de originele en koelen beter. Voor jou videokaart kan je kijken naar een koeler van Zalman, actief of passief.

  Denk bv. aan deze

  of deze of een van zijn kleinere broertjes.

  [Edit] Die eerste opmerking van me gelde btw voor die eerste reactie. En idd is schoonmaken en smeren ook een optie.
 • Ik ben niet op zoek naar iets geks,maar wil voorkomen dat mijn videokaart stuk gaat,ik zoek een goeie vervangende koeler die deze(kapotte?) vervangt,en waar ik hem kan kopen??
 • De bovengenoemde vind ik niet gek :wink: Opzich zijn ze ook niet echt heel duur. Als je kijkt naar die links dan zie je waar ze te koop zijn. Bij bv atro kan je ook wel kleinere simpelere kopen, maar die maken meer lawaai.
 • Ik zweer al een hele tijd bij deze. Deze koeler past op een GF4Ti (heb ik namelijk zelf ook) en geeft weinig geluid (naar mijn mening). Deze koeler heb ik veel gezien op computerbeurzen, en is er in drie uitvoeringen.

  De goedkoopste uitvoering kost ongeveer €8, en de duurste komt op €15. Dit ligt een beetje aan de koeler zelf, de fan die eropzit kan van kunststof zijn, maar ook van koper, en bij de 2 duurdere uitvoeringen zijn heatsinks voor het geheugen meegeleverd. Staat wel interressant, of het iets doet weet ik niet :P

  Vernieuwen is niet moeilijk, maar als je de plastic plugjes losknipt waarmee de oude koeler op de kaart zit moet je wel even goed uitkijken dat je geen andere onderdeeltjes eraf ketst. Nieuwe plugjes en dergelijke zitten erbij, het is plug 'n pray :wink: :wink:

  Groetjes van Jan Willem
 • XFX geeft trouwens best goeie garantie, je kan als je geld wilt besparen ook gewoon een mailtje naar hen sturen dat de koeler zo'n herrie maakt. Grote kans dat ze je dan gewoon een nieuw blokje sturen.
 • Hallo,

  Heb na lang zoeken,(een gewone vervangende fan is bijna niet te vinden!)de Zalman VF700-ALCU besteld bij atro computers voor 19,50 euro.
  Wel valt me op in de forums dat er meerdere geforce Ti4200 kaarten problemen hebben met een rotte koeler!
 • de Zalman VF700-ALCU gemonteerd en op 5v aangesloten,je hoort hem niet lopen,draait als een zonnetje!! zie test bij tweekers!
 • Je had ook de fabrikant kunnen aanschrijven, heel vaak zijn ze zeer coulant, vervangen veel en doen vooral niet moeilijk.
  Mijn vriedin had een Gigabyte kaart van 18 maanden oud, ff Gigabyte mailtje gestuurd, binnen het uur antwoord [let op: dit was vlak voor kerst 2003] en binnen een week had ze een compleet nieuw koelblok inclusief fan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.