Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geforce 4 TI 4200 cooler of toch nieuwe kaart?

Anoniem
johan1
18 antwoorden
 • ok, zijn er nog meer ervaringen? ik wil het natuurlijk wel zo zeker mogelijk weten…
 • Kijk eens even naar dit topic, hier staat al wel zo het één en ander in. Groetjes Jan Willem
 • Ik heb een Zalman ZM80D-HP op mijn 4200Ti en die past prima. De bijbehorende fan heb je niet nodig, hij houdt hem passief koel genoeg. Het monteren is wel een lastig klusje, vind ik. Wel wat moeilijker dan een PC in elkaar schroeven. Lees dus de instructies goed door en neem ruim de tijd. Maar dan heb je wel een prachtige 1337-koeler die je kaart koel en stil houdt :)
 • ik heb een Geforce 4 TI 4200, sinds kort maakt hij erg veel kabaal, de lagers zijn dus zo goed als dood denk ik, ratelt en trilt heel erg, en ik wil natuurlijk voordat ie het helemaal bgeeft een nieuwe cooler erop hebben.
  zijn er gewoon stock coolers ergens te koop of raden jullie iets anders aan? en is dit moeilijk, zo een videokaart cooler vervangen?
 • [quote:44a67e1a84="ric0209"]ik heb een Geforce 4 TI 4200, sinds kort maakt hij erg veel kabaal, de lagers zijn dus zo goed als dood denk ik, ratelt en trilt heel erg, en ik wil natuurlijk voordat ie het helemaal bgeeft een nieuwe cooler erop hebben.
  zijn er gewoon stock coolers ergens te koop of raden jullie iets anders aan? en is dit moeilijk, zo een videokaart cooler vervangen?[/quote:44a67e1a84]Misschien dat je door garantie een nieuwe stock cooler kunt bemachtigen. Anders zou ik gewoon een Zalman ZM80C-HP kopen, en die erop zetten. Zit ook geen fan op die stuk kan gaan.
 • Videokaart koelers vervangen is best makkelijk als je maar voorzichtig en geduldig te werk gaat. ALs je een nieuwe cooler koopt, ben je nog 10-15 euro kwijt aan de koeler. Ik zal eerst eens proberen een mailtje te sturen naar de fabrikant, mss willen zij als service nog wel een koeler opsturen?

  edit: passieve zalman is net iets duurder: http://www.tweakers.net/pricewatch/?Query=ZM80
 • ik denk dat ik dan meteen die zalman koop, de ZM80-HP VGA.
  maar past deze op een geforce 4? en hoe gaat het installeren? ik ben namelijk nogal bang dat ik de gpu ervanaf trek ofzo als ik de koeler ervanaf haal :oops: :o
 • GPU trek je er echt niet zomaar vanaf, overigens zit bij die zalman een hele duidelijke handleiding. (voor zover ik erin gekeken heb, want ik ben zo iemand die alles zonder manuals probeert –> lukt meestal wel)
 • jah ik doe ook altijd alles zonder manual hoor je bent niet de enige :P
  maarja ik heb opzich ook genoeg ervaring heb alle 3 mijn eigen pc's inelkaar gezet, maar dit is iets dat ik nog nooit gedaan heb daarom ben ik een beetje terughoudend.
  maar we gaan het gewoon proberen :lol:
  maar hij past dus zeker wel op een GF4TI?
 • Volgens mij moet hij gewoon passen, er zitten 2 maten blokjes bij dus ik zou het raar vinden als het niet past.
 • nou krijg ik toevallig net een financiele meevaller :roll: :lol: (ben maar studentje :P )

  en nu was ik aan het kijken voor een nieuwe videokaart, die niet TE duur is, ik keek bij Informatique bij de opruiming en zag hier staan:

  515056 Sapphire Radeon 9600 Pro Advantage 256Mb,DVI,TVo 24 99,00

  met de specs:

  256MB DDR geheugen

  Double Data Rate geheugen

  446MHz DDR geheugen snelheid

  4-pipelines

  AGP 8x

  Volledige ondersteuning voor DirectX 9.0 en OpenGL

  DVI-output

  TV-Output

  Smartshader 2.1 technologie

  Smoothvision 2.1 technologie

  128-bit floating point

  Videoshader engine

  Fullstream technologie


  ik had zo het idee dat deze een stuk sneller is dan mijn Geforce 4 TI 4200 met 64mb :oops: is deze kaart zijn geld waard?
 • Ja, dat gaat wel heel wat schelen met je oude GF4! En de prijs lijkt mij ook best redelijk, maar misschien dat andere forummers er hier ook nog wel een mening over hebben. Groetjes van Jan Willem :P
 • Hoe duur is de 128mb versie? Bij die kaart is 128mb sneller doordat er bij 256mb goedkopere geheugenchips zijn gebruikt.
 • jah dat weet ik, maar 256mb heeft wel zo zijn voordelen bij bepaalde spellen he, ookal is het iets langzamer ;) en ik wil ook nog een passieve zalman cooler voor mijn processor en aangezien ik maar 130 in totaal te besteden heb komt het dan mooi uit :) maar de 128 versie kost 125€…
 • Ik zal het anders zeggen: Die 256mb versie is gewoon trager als de 128mb versie. :wink:

  Owjah, is het niet een beetje over the top om een cpu passief te koelen? Of ben je in de war met de gpu?
 • nee ik bedoelde ook niet passief maar gewoon dat ie minder geluid maakt :) een niet passieve zallman dus maar wel voor mijn cpu :P maar is die 9600 pro 256 wel beter dan mijn geforce 4 of niet?

  edit/ mocht ik nog eens een zalman voor die 9600 kopen met 256mb, dan is ie wel beter over te klokken en dan kan ik hem toch ook weer een aardig stuk sneller maken of niet? en zal ik dus ook meer merken van die 256 ipv 128mb… niet? :-?
 • Over het algemeen maakt het overklokken van je videokaart niet zo heel veel uit. Dit komt omdat je toch beperkt bent door het aantal pipe's e.d.

  Die 256mb variant zal wel sneller zijn. :wink:
 • ok ik weet nu wat ik ga doen, ik ga nu eerst een nieuwe monitor kopen want die had ik hard nodig omdat ik nu nog zit met een 15" prul van 8 jaar oud ofzo :P en dan koop ik gewoon een nieuwe cooler voor mijn gf4 :) bedankt! topic kan dicht..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.