Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Zalman ZM-NB47J op een Asus V7700ti

Anoniem
Dracoplasm
8 antwoorden
 • Ik heb nog een zalman northbridge koellichaampje over (de blauwe dus).

  Nou kan ik goedkoop een GeForce2 GTS op de kop tikken, ik wil deze dus in een erg stil systeem plaatsten.

  Is het mogelijk, ivm met hitte en evt. grote, om de actieve koeler te verwijderen en de zalman erop te plaatsen, zonder meteen een 12cm fan er tegen aan te drukken…

  Er is wel wat airflow maar niet veel…

  Bedankt voor de antwoorden alvast… (en fijne kerst dagen)
 • Nou, eerlijk gezegd denk ik dat dat niet zal gaan. Je zegt dat je een GTS hebt, en dat is de snelle uitvoering van de standaard kaart, en dus heb je kans dat dat toch wel vrij warm gaat worden. En heb je al nagedacht over hoe je deze koeler aan de kaart gaat bevestigen? Want zo'n Zalman northbridge cooler heeft volgens mij zo'n klem die over de koeler valt, en die je dan vervolgens met van die plastic plugjes vast moet zetten.

  Maar dan moeten de gaten in je grafische kaart wel op de goede plaats zitten, en bovendien moet er ook genoeg ruimte rondom de GPU zijn om de koeler te plaatsen. Dus geen uitstekende condensatoren en zo.

  Waarom ga je anders niet eens kijken naar een echte passieve koeler voor een grafische kaart, dan kun je bij de specs uitzoeken of het ook past, kijk bijvoorbeeld maar eens hier.

  Groetjes van Jan Willem en fijne feestdagen :P
 • Tja weet niet zeker of het een GTS is, het zou ook de TI200 kunnen zijn…
  Maar ruimte zit er volgens mij wel op, en je kan de koeler positioneren, dus die pinnen door kaart krijgen lukt ook wel… maar goed, als de hele ellende gelijk doorbrand is dat ook jammer natuurlijk…

  En een andere koeler ga ik niet naar kijken, deze heb ik nog liggen, in verpakking en al, dus wil het liefst deze erop zetten…
 • Op een GF2gts gaat het wel werken.
  Past gewoon, even kijken hoe de kaart zich houd (qua artifacts of streepjes) dan op tijd erbij zijn en het anders oplossen :)
 • Heb nog wel wat artic silver liggen, net laagje erop, moet denk ik oko wle lukken… ik probeer het wel, of iemadn moet mij met een goede reden tegen houden ;-)
 • gaat lukken hoor, zijn kwa bouw zo ongeveer gelijk aan een MX440, waar er dus heel veel passief gekoeld zijn. Die zalman is ook niet de kleinste coolert, dus ik verwacht geen problemen.
 • dat dacht ik dus ook, maar goed, ik moet altijd alles zeker weten…
 • zeker weten doe je het pas als hij het zometeen doet :wink:
  maar opzich gok ik de kans wel groot dat het gewoon werkt :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.