Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

PC gaat uit maar de fan's blijve draaie :-?

Anoniem
bradley
9 antwoorden
 • Als ik een spel speel nfsu 2 of ravenshield bijv. dan joor ik na 5 min een tik dat loopt de pc vast alsf ie uitgaat maar de fan blijve draaie. en als ik dan aan me videokaart voel (ati 9800 PRO) die is dan bes wel warm. de pc heb ik pas 3 maanden dus…….

  wat zou het probleem kunnen zijn???
 • die tik die ken ik. ik heb het ook een paar keer gehad, als je niet weet waar je het moet zoeken? dan duurt het lang voor je er achter bent. ik denk dat je wellicht een voeding probleem hebt! kijk goed of al je draden die uit je voeding naar je HD gaan in orde zijn. die tik die je hoort komt van je HD! je kan ook proberen om een ander kabeltje die uit je voeding komt in je HD te stoppen. bij mij was het probleem daar mee opgelost. ervanuitgaande dat het je voeding is, zou ik niet te lang wachten met een eventuele vervanging als het probleem daarmee niet opgelost is. ik weet het natuurlijk niet zeker, maar als het wel zo is? dan gaat er meer kapot dan je lief is. en je moet toch egens beginnen. klink het een beetje als: TIK… hgggnnnk….. sja.. hoe kan ik een geluid uitbeelden :roll: maar is het een tik met een soort omlaag gaand geluid erna?? dan heb je opzeker het probleem wat ik had. ik hoefde simpelweg een ander kabeltje in de HD te doen.
 • Dat probleem had ik ook.. Ik had toen ff een andere ide kabel in mn hd gedaan, en toen was het weer over :)
 • ik hoor een tik dan loopt ie vast en dan moet ik hem restarte het rare is dat fan gewoon blijft draaie
 • da's nie raar hoor. want je pc is niet uit. maar het is voor mij duidelijk dat het hier de HD betreft. anders zou je pc wel anders reageren. ik heb het ook niet over een andere IDE kabel, maar over de draad die uit de voeding komt en naar je HD gaat. je kan het allebij proberen. ik kon zelfs niet meer opstarten na een tijdje, dus het zal er niet beter op worden als je niets probeert. als het een software probleem zou zijn zou je pc alleen maar vastlopen. bij jou houd het op en blijft alleen de fan nog draaien. ik durf er niet me hand voor in het vuur te steken, maar weet bijna zeker dat het je voeding is.
 • volgens mij betreft het de monitor (je hebt crt neem ik aan?). Dan zou het best wel is VPU-Recover kunnen zijn. Dan reageren je VGA Drivers niet meer ofzo, dan valt je monitor uit. dan hoor je af en toe zo'n tik. Probeer maar je computer is in stand-by te zetten, hoor je het ook.
 • klopt ik heb een crt monitor ik weet het makkelijk gemaakt ik ga gewoon naar de winkel heb toch nog een volle jaar garantie dus komt wel goed hahaha i.i.g bedankt
 • Idd, gewoon garantie. Het lijkt mij btw dat het aan de hardeschijf ligt, maar dat hoeft niet persee als het alleen bij gamen gebeurt. Dan is het idd mogelijk dat de voeding het niet trekt.
 • [quote:b0cf1054f9="eduard33"]: TIK… hgggnnnk….. sja.. hoe kan ik een geluid uitbeelden .[/quote:b0cf1054f9]

  :lol: :lol: :lol:

  edit: sorry dit sloeg nergens op :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.