Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Scherm flikkert bij games

Anoniem
JBS
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb gisteren Need For Speed Hot Pursuit 2 gekocht voor mij PC. Deze werkte niet goed en gaf een error. Andere games die ik heb werkten wel goed. Ook voldoet de PC perfect aan de eisen van het spel. Volgens de support van EA games moest ik eens de nieuwste versie van DirectX downloaden en de nieuwste videokaartdriver. Dat heb ik gedaan en ze geïnstalleerd. Als ik nu het spel opstart (geldt ook voor mijn andere games) werkt het wel goed maar het scherm flikkert als een gek. Ook lopen beelden in elkaar over. Mijn vraag dus: wat moet ik nog instellen aan DirectX of de videokaart driver?

  N.B: ik heb een Nvidia TNT2 videokaart met de nieuwste driver en DirectX 9.0c
 • Welke videokaart driver heb je nu geinstalleerd?
 • Versie 66.94
 • [quote:b694500522="Atari-NL"]Versie 66.94[/quote:b694500522]
  Installeer de ForceWare 67.22 Win2000/XP WHQL ( http://downloads.guru3d.com/download.php?id=10 ). Verwijder eerst de nu geinstalleerd driver met Detonator R.I.P. ( http://www.guru3d.com/detonator-rip/ ).

  Verder is een TNT2 wel beetje magertjes voor het spelen van NFSU2 dus verwacht er niet te veel van.

  Bekijk de FAQ ook eens: ( http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=99415 )
 • Ik heb de driver eerst verwijderd met software in het configuratiescherm, daarna heb ik die detonator geprobeerd te gebruiken maar dan geeft hij aan dat hij het MSCOREE.DLL bestand niet kan vinden. Daarna heb ik dus geprobeerd om die andere videokaartdriver te installeren maar dan geeft hij aan dat het programma alleen werkt op Windows 2000/XP.
 • [quote:f1db27adea="Atari-NL"]Ik heb de driver eerst verwijderd met software in het configuratiescherm, daarna heb ik die detonator geprobeerd te gebruiken maar dan geeft hij aan dat hij het MSCOREE.DLL bestand niet kan vinden.[/quote:f1db27adea]
  NOTE: This utility should work on almost all Windows versions including Win98, Me, XP,2000. You will require the .NET framework to be installed on your PC. If you don't have it, you can download it from here: http://download.microsoft.com/download/NETFrameworkRedistributable/Install/1.0a/W98NT42KMeXP/EN-US/dotnetfx.exe

  Misschien heeft dat er iets mee te maken?
 • Die link werkt helaas niet. Kan het ook niet liggen aan de instellingen van de schermvernieuwingsfrequentie dat de games niet meer goed werken?
 • [quote:7b56e2d84d="Atari-NL"]Die link werkt helaas niet. Kan het ook niet liggen aan de instellingen van de schermvernieuwingsfrequentie dat de games niet meer goed werken?[/quote:7b56e2d84d]
  Zet die eens op 60 Hertz om dat te controleren.
 • Helaas, dat werkt ook niet.
  Aan het spel Need For Speed kan het probleem niet liggen, daar zijn we het denk ik wel over eens, want de rest van mij games werken ook niet goed. Als ik een DiagX test uitvoer dan komt de computer ook niet goed door enkele van die tests heen. Ik kan je wel ff een bestand sturen waarin de fouten van de DiagX test in staan, misschien helpt je dat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.