Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Is het zinvol om videokaart te upgraden met dit systeem

Anoniem
zoudenbalch
5 antwoorden
 • Ik heb hier een systeem staan van 3 jaar oud: AMD AthlonXP 1600, mainboard: ECS K7S5A, SOcket-A, geheugen 512 MB, videokaart: Nvidia Geforce II Titanium 200 64 Mb.
  Mijn vraag is of de aanschaf van een niet al te dure nieuwe videokaart als bijvoorbeeld Sapphire Radeon 9600 XT, 128 mb naar jullie oordeel een substantieel betere prestaties zal opleveren bij het spelen van games. Komt zo'n videokaart in een dergelijk systeem nog wel tot zijn recht bij het spelen van games zoals Halflife 2, Rome total war, e.d.
  Ben benieuwd naar jullie deskundig advies.

  zoudenbalch
 • Je systeem is al aardig oud maar tog zal een 9600xt een flinke prestatie boost geven met spellen, het is dan wel niet mogelijk om meteen alles op maxium te gaan zetten maar het scheelt zeker.
  De spellen die jij noem zijn flink zware spellen maar je zal ze door die videokaart wel beter kunnen spelen met hogere details, rome total war vergt naar mijn idee ook veel van je cpu/geheugen dus denk ik dat bij dat spel het effect minder zal zijn.
 • gewoon prima kaart voor dat systeempje. :wink:

  HL2 zal iig geen probleem worden, aangezien ie zelfs goed draait met medium details @ 1024x768 op mijn Athlon XP 1900+ i.c.m 384mb pc2100ddr een een radeon9200se. :)
 • Ik denk dat je daar veel plezier aan zult hebben. Ook omdat je al wel 512 mb ram hebt.
 • Prima kaartje. Je gaat er zeker op grafisch zware spelen op vooruit omdat de videokaart dat kan opvangen :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.