Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Warmteprobleem?

Anoniem
Jimmy
29 antwoorden
 • [quote:7f24272262]Laat eens een kamerventilator je kast in draaien[/quote:7f24272262]


  Ja 8) , dat kan ik wel bewerkstelligen, maar het zal koud zijn.
  Doe ik, en dan kijken wat de temps zijn en of het nogmaals gebeurd…
 • Ik kreeg tijdens het gamen in UT2004 korte beelduitvallen. Het is net of er 1 frame helemaat wit is. Een flits dus. Ook had ik laatst dat de textures anders werden. Ook zo'n korte flits.


  Mijn kasttemperatuur was piek 39 graden en mijn CPU 59 graden. De videokaart weet ik niet, maar die loopt on standaart settings.

  Wat kan het zijn?
 • Om te beginnen is het met dergelijke problemen bijzonder handig om te vertellen wat voor grafische kaart je gebruikt en welke drivers.

  nog handiger is de complete specs van je systeem, op dit moment moet ik namelijk gokken wat het probleem is.
 • Gokken hoeft niet meer. De koeler van mijn videokaart zit los. Ik heb de kast nu openhangen en ik ga nu even kijken of ik het kan fixed. Wel heel voorzichtig.
 • Het schijnt zo te horen. De koeler wordt vastgedrukt door kleine veertjes om een asje. Je kunt de koeler zo van de core aftillen.
 • Ik koop binnenkort wel een andere kast en een andere voeding. In mijn huidige kast passen geen casefans en dat wordt met name in de zomer lastig. Nu kan het nog net. Mijn 12 volt lijn hangt ook ergens op 11,588 volt tijdens het gamen. Alleen het vrouwtje nog overtuigen. Dat lukt wel 8)


  Weet iemand of het hoort dat de koeler van mijn 6800le zo los zit?

  Ter alle duidelijkheid. Mijn spellen lopen niet vast, alleen de textures zijn soms raar en het lijkt of als de monitor zeer snel aan- en uitgaat. Na een koude opstart heb ik nergens last van:

  Iemand vroeg om mijn systeemspecs…

  Intel Pentium 4 Presscott met boxed koeler op 3000 MHz
  2x512 MB TwinMOS identiek geheugen op 400 MHz Dualchannel
  GeForce 6800 LE op stock speeds en dus de vrij losse koeler
  Asus P4P800SE moederbord met Q-fan enabled.
  Coolermaster 350 watt voeding (te weinig?)
  Goedkope kast van Q-tec die ik wil vervangen
  HP deskjet 3600 op WDM
  Monitor Iiyama C480T op 1280x1024@60Hz DVI

  Drivers: 6.14.10.6693 whql detonator
  Voor derest is alles WDM driver gestuurd.
  Er is verder niets veranderd in de driversetting.


  Temperatuur na een half uur idle gebruik. MB 33 graden CPU 43 graden
  Voltages bij idle gebruik 12v=11,855 5v en 3v zijn prima.
 • [quote:75ea7d7ea4="Jimmy"]Het schijnt zo te horen. De koeler wordt vastgedrukt door kleine veertjes om een asje. Je kunt de koeler zo van de core aftillen.[/quote:75ea7d7ea4]Jup en toen trok je dus ook de koelpast weg… Kan de temperatuur nog meer oplopen :roll:
 • Gewoon garantie? Ik heb niets gedemonteerd ofzo.

  Hoe zou jij erachter komen dan? Koelpasta blijft op zijn plaats. Kaart werkt nog steeds. Een half uurtje gamen is geen probleem, maar een uur en je hebt rare dingen. De situatie is [b:79fc7a480d]niet[/b:79fc7a480d] slechter geworden!
 • Kaart word veel te warm zoals ik het nu lees, in de gevanceerde eigenschappen van je Grafische kaart kan je de temperatuur van je GeForce 6800LE uitlezen.

  Je kan garantie proberen,
 • Ik ben het tot zover met je eens. Ik heb via Coolbits de GPU van 300 naar 150 MHz gezet. Ik merk weinig verschil in spellen, maar wel iets.
  Ik heb nog geen rare dingen gezien.

  Hoeveel scheelt dat nu in de warme; zo'n verhalving van kloksnelheid?

  Toch maar zo'n silencer? en welke revisie voor mijn 6800le?
 • Dat kan je zelf zien hoeveel dat scheelt, zoals ik net al vertelde kan je je temperatuur uitlezen in de driver settings en ook in rivatuner. je kan dus zelf uitzoeken hoeveel temperatuur het scheelt.
 • Mijn 6800le heeft geen temperatuursensor heb ik ergens gelezen. Mijn programma Asusprobe leest al alles uit.

  Ik ben het beu en ik heb op aanraden van mijn neef waar ik toch al mee in gesprek was (hij is een computerdeskundige) het volgende gekocht.

  -LG GCC4521BL Zwarte DVD combo drive (goede leeseigenschappen)
  -Divers Artic colling Silencer ARC-NV-5 GF6800
  -Tagan TG480-U01 Tagan 480 watt PSU 30A 12 volt's lijn
  -Papst 92x92 fan (casefan front)
  -Chenbro xPider Midi Tower Zilver met Windows zijpaneel

  Gekocht bij Eynstein. 239,88 euro incl. rembours en transportverzekering.

  Ik verwacht het zaakje morgen binnen te hebben waar ik pas morgenavond de tijd heb om het zooitje te monteren. Als die silencer goed aanslaat gaat mijn 6800le op 6800 speeds draaien :wink:
 • asus probe leest heb mobo af, niet de VGA Kaart (wou bijna graka zeggen). je zou echt rivatuner of driver settings moeten gebruiken
 • Rivatuner heb ik al gebruikt en die leest niets af. Ik heb nu de core omlaag gezet met Coolbits totdat ik die VGA silencer heb en dan gaat het zaakje flink omhoog.

  Ik heb dan ook geen problemen meer. Alleen vindt ik het een tijdelijke oplossing. Ik koop geen kaart van 200 euro om hem op 50% te laten lopen :-? Vandaar die silencer :wink:
 • Die Arctic silencer is een goeie cooler, als je er ook nog eens Arctic silver 5 (koelpasta) tussen doet dan moet je temp probleem geen probleem meer zijn.
 • Ik hoop het heel erg. 150 Mhz voor je GPU is niet zo veel :roll:
  Ik heb mijn spel instellingen toch maar 1 stap teruggezet. Morgen als de post meewerkt kunnen mij spellen weer op highest.
 • meestal als je zulke rare dingen in beeld krijgt (artifacts) ligt het aan je memory clock. Probeer die eens lager te zetten. Een te hoge GPU clock resulteert meestal in een reboot. En de temperatuur hoort af te lezen te zijn in de driver van je VGA kaart. (rechtermuisknopje bureaublad->eigenschappen->instellingen->geavanceerd->GeForce tabblad->temperaturen
 • Ik heb de spullen in huis. Alleen de voeding is er nog niet. Deze moet terug omdat hij niet goed was. Werk nog even onder mijn oude voeding.

  Dit is wat ik heb. en ik heb nog steeds last van die rare beelden. De VGA silencer zit erop en aan de videokaart zal het wel niet liggen denk ik tenminste. Dat lijkt me heel erg stug. Dit is wat het systeem zegt.

  Het systeem wordt gekoeld door een Papst casefan aan de voorkant en de videokaart voert zijn warmte door de silencer direct af naar buiten. Mijn kast heb ik van binnen netjes opgeruimd en de airflow is goed. Ook de voeding blaast goed. The northbridge wordt passief gekoeld.


  Ik gooi de videokaartklok nog 1 keer naar beneden.

  Is dat goed? (na 1 uur intensief UT'en)

  [img:43cd94b91d]http://img138.exs.cx/img138/2838/mijnsysteem1nx.jpg[/img:43cd94b91d]

  Ik hoop heel erg dat iemand mij kan helpen.
 • De videocore omlaagschroeven hielp niet tegen die rare beelden.

  Iets wordt er verschrikkelijk warm. Het begind pas na een kwartier op te spelen en het wordt steeds erger totdat ik direct na het afsluiten van het spel zelf in Windows er enkele keren last van heb.
 • De tempraturen en voedingslijnen zijn okee zo te zien, gestressed de hele tijd niet boven de 48 graden is prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.