Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Zalman ZM-80D HP Dual Heatpipe

Anoniem
NoepZor
6 antwoorden
 • 8) Hallo,

  Wil voor mijn Sapphire ATI 9800 PRO een Zalman ZM-80D HP Dual Heatpipe aanschaffen om van het te luide lawaai van de originele koeler af te zijn.

  Wat maakt dat ding een lawaai, voor zo een klein koelertje!

  Paar vraagjes:

  1. Werkt zo een passieve koeling goed en veilig zonder een casefan?

  2. Er word op de site van Zalman gewaarschuwd voor verplaatsing van de PC wegens het gewicht van de koeling circa 350gr, kan toch geen schade opleveren aan kaart en AGP slot?

  3. Je kan als je wil de optionele ZM-OP1 koeler er op monteren en deze eventueel in Silent mode laten draaien. Is deze koeler nodig of voldoet de passieve koeling op zichzelf?

  Mijn PC is verder gekoeld met:
  Processor, grote heatsink met kleine stille koeler, chipset passief gekoeld en stille voeding. Als ik mijn PC zou inschakelen zonder de koeler van de grafische kaart hoor ik hem eigenlijk niet, zo stil is hij.

  Ik zou dit zo willen houden.

  Groeten, Gunther.
 • 1. In geval van de 9800pro moet er wel een fan over het blok heen blazen. Ook zijn casefans aan te raden omdat anders de lucht in de kast teveel opwarmd.

  2. Bij vervoer kan een harde stoot er voor zorgen dat de kaart of het slot afbreken. Bij normaal gebruik is dit echter niet een probleem. Mocht je hem toch gaan vervoeren is het aan te raden om de kast neer te leggen of de kaart er tijdelijk uit te halen.

  3. Deze fan heb je dus wel nodig, tenzij er in je kast in het zijpaneel een fan zit ter hoogte van de kaart.
 • Is de Zalman ZM-OP1 koeler, in silent mode gebruik werkelijk (is silent mode voldoende?) zo stil als Zalman beweert op hun website (volgens hen zou je deze niet horen) of zijn dit ook herriemakers.

  Moest deze echt zeer stil zijn zou ik er twee monteren, een op de passieve koeling en een als casefan.
 • De ZM-OP1 is volgens mij wel stil in silent mode. Maar zelf heb ik ze niet. Je hangt er dan 1 aan je videokaartkoeler. Ik weet niet of ze als casefan bruikbaar zijn, daar heeft zalman ook andere fans voor.
 • Als je hem met een fan mate helemaal terug draait dan is hij echt stil. Volgens mij is dat dezelfde spanning als in silent mode.
 • http://www.tweakers.net/reviews/546?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.