Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Temperatuur en andere zaken

Anoniem
NoepZor
7 antwoorden
 • Hallo,
  eerst met een makkelijke beginnen:
  overweeg een 19inch scherm (CRT) aan een Pentium 2 aan te sluiten daar mijn Pa niet meer zo best zie op zijn 15inch. De 19inch draaide op Pentium 3 Win98, de Pentium2 is ook Win98. Heb geen info wat voor moederbord in die P2 zit
  Q: hoe zijn mijn kansen dat monitor werkt 9moet een flink stukje rijden en heb geen antwoord op mijn vragen telefonisch te verwachten.
  =
  Tweede vraag is over temperaturen
  De Pentium3 die ik nu over heb had klachten van plotseling op zwart gaan. Ik heb gegevens bij de energiestanden veranderd en deze week hebben er zich geen kuren voorgegdaan (maar de PC staat alleen aan, heb er niet op gewerkt).
  Als ik opstart staat de CPU en kast temperatuur gemeld op het zwarte DOS scherm (beide 28 C); na een paar uur aan te hebben gestaan en herstart zie ik CPU: 28C en Kast: 50C. Is dit warm ?
  Er is niets opgevoerd in deze kast. Het moederbord is een NVidia TNT2 met 256 DDR-Ram (1 GHz processor).
  Ik weet niet wat ik als normale temp moet beschouwen of dat als er weer echt opgewerkt gaat worden ik toch weer shut downs kan verwachten.
  Dank.
 • De monitor zal wel werken (mits het geen 2ehands is met kuren maar dat zou je dan aan de verkoper moeten vragen) Ik heb nog geen monitor gehad die het niet met de standaard door windows geleverde drivers doet.
  Als je op een hoge resolutie wilt draaien kan dat wel een probleem worden. sommige videokaarten gaan niet hoger dan bijvoorbeeld 1024x768. Wat wel nodig zal zijn dat je de monitor instelt (dmv de knopjes op het scherm) Vooral de grote schermen geven een vertekend beeld (randen krom sceef etc) bij een andere resolutie of refreshrate. Dit is even prutsen maar goed te doen.

  28 graden cpu is koud, kan dit makkelijk verdubbelen zonder problemen. 50 graden kast is behoorlijk warm, zou er als ik jou was een kast ventilatortje inzetten. 50 graden kan nog wel maar bijvoorbeeld je hardeschijven zullen wel 60 graden (indien ongekoeld) worden en dat vinden ze niet echt leuk (ze kunnen er wel tegen)
 • Bedankt, denk dat ik die monitor wissel maar een sga proberen.
  Vwb temp in de kast, nadat ik het energieprogramma op "noot"had gezet (monitor uitzetten en HD uitzetten) en alleen screensaver had ingesteld waren de problemen weg.
  De temp is ook bij gebruik niet hoger dan 52 C.
  Zou toch wel willen weten wat je met die kastventilator bedoelt; is dat een echt PC onderdeel ? Niet hetzelfde als die ventilator die er in zit ? Hoe sluit ik die aan ?
  Bedankt voor het antwoord.
 • Een kast ventilator kan je bij bijna iedere computerwinkel kopen, de meeste kasten hebben hier een roostertje voor (over het algemeen 8x8 cm) Je hebt ze in verschillende vatianten met aansluiting voor op je moederboard (deze moet hier dan een aansluiting voor hebben) of met 12v aansluiting (dezelfde waarmee je de cd of hd van stroom voorziet)
  Het ziet er zo uit : http://www.norrod.nl/ws_a_popupN.asp?1=1&id=205&hoofdgroep_id=3&noscr=1&view_vestiging=&scroll=1&aanbieding=&vk=v

  Je maakt 'm vast achter het roosterje in je pc met 4 (veelal bijgeleverde) schroefjes.
 • ik wil niet moeilijk doen hoor, maar hoe kan de temperatuur in de kast nu 50 graden zijn en de CPU-temperatuur 28, dit wil zeggen dat je je CPU kan koelen met lucht die warmer is dan de CPU zelf… lijkt me vrij sterk
 • Ik denk idd dat die temp wat anders is. Of de sensor gewoon niet kloptr. Wat natuurlijk ook nog kan is dat hij de benamingen omgedraaid heeft en dat wat er bij CPU staat de kast temp is… Dat zou wel kunnen.
 • Tja, dat zijn de gegevens die langskomen op het zwarte scherm als ik start en herstart.
  In ider geval zijn de problemen verholpen nadat ik Config.scherm - Energiebeheer de gegevens op "nooit" heb gezet.
  Het prbleem kwam terug toen ik de kast op een andere monitor aansloot maar toen bleken de instellingen weer als vanouds gezet, dus weer naar "nooit" en geen problemen (PC / monitor op zwart / in standby terwijl in gebruik)
  Grt
  Ruud

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.