Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Trage beelden bij spel

Probleem opgelost. Nieuwe drivers geladen en het loopt. Bedankt voor het meedenken. Dick

Anoniem
Pathenon
15 antwoorden
 • Ik ben weer een stapje verder. Na herinstallatie kaart lukt het me om het spel te starten in een lage resolutie met software rendering. 3D renderen met een hogere resolutie lukt echter niet?
 • Dat was een ATI Rage Fury 128 kaart. Ook daarmee had ik genoemde problemen. De reden om een nieuwe kaart te plaatsen. Het probleem trad op met een Medion TFT scherm met 13 ms responstijd.
  Het CRT scherm heb ik helaas niet meer om te bekijken of het probleem aan het scherm lag. Het spel is nooit gespeeld met het CRT scherm.
 • Mijn systeem bestaat uit een Pentium IV 2,4, 512 MB geheugen , MSI FX5200LE videokaart en een Medion TFT scherm 17"met VGA aansluiting.
  Schermresolutie 1024X768
  Wanneer ik het Disneyspel Brother Bear installeer voor mijn kleinzoon dan wordt dat alleen weergegeven met trage sprongsgewijze beelden.
  Ik heb de 3D drivers geinstalleerd echter zonder resultaat. Ook een lagere beeldschermresolutie verbetert het niet. Vraag : Wat kan ik eraan doen om dit te verbeteren.

  Dick
 • Ik ken het spel niet, maar ik denk dat het probleem je videokaart is. Dit is een budgetkaart, die absoluut niet geschikt is voor wat zwaardere spellen. In de meeste spellen kun je wel nivo's instellen qua detaillering en textures. Misschien helpt dat wat, in combinatie met een lagere resolutie.

  Zo te zien is het een console port. Vaak zijn die niet optimaal voor de pc. Dit komt de prestaties meestal ook niet ten goede.
 • [quote:32fcad5793="gerben"]Ik ken het spel niet, maar ik denk dat het probleem je videokaart is. Dit is een budgetkaart, die absoluut niet geschikt is voor wat zwaardere spellen. In de meeste spellen kun je wel nivo's instellen qua detaillering en textures. Misschien helpt dat wat, in combinatie met een lagere resolutie.

  Zo te zien is het een console port. Vaak zijn die niet optimaal voor de pc. Dit komt de prestaties meestal ook niet ten goede.[/quote:32fcad5793] denk niet dat het aan de videokaart ligt aangezien dit de systeemeisen zijn:

  Systeemeisen: minimaal: Pentium II-klasse processor, 350 MHz; 64 MB RAM; Microsoft Windows 98/Me/XP; DirectX 9.0b meegeleverd; 250 MB vrije ruimte op de harde schijf; CD-ROM-station met achtvoudige snelheid (8x); met DirectX 9 compatibele 16-bits geluidskaart; met DirectX 9 compatibele 16-bits kleurenvideokaart van 8 MB. :wink:
 • Tsja, heb je wel eens xp gedraaid op een systeem wat aan de minimum systeemeisen daarvoor voldoet? Meestal is dat soort gegevens pure onzin.
 • [quote:50daffcca8="gerben"]Tsja, heb je wel eens xp gedraaid op een systeem wat aan de minimum systeemeisen daarvoor voldoet? Meestal is dat soort gegevens pure onzin.[/quote:50daffcca8] das waar, maar dan nog, PII 350MHz vs P4 2.4GHz en 8MB vs GF FX5200 is toch wel een redelijk groot verschil niet? :wink:
 • ik speel op m'n vaders PC battlefield vietnam… met gelijke videokaart
 • Jep, maar dat is een dx8 game. En bij de 5200 is dx9 dus dodelijk….
 • borther bear is ook een dx 8 game waarschijnlijk.
 • [quote:8fcf9ae98c="Orcer"]borther bear is ook een dx 8 game waarschijnlijk.[/quote:8fcf9ae98c]lijkt me niet, anders zat er geen 9.0b bij inbegrepen…
 • [quote:63ca727832="tdw"][quote:63ca727832="Orcer"]borther bear is ook een dx 8 game waarschijnlijk.[/quote:63ca727832]lijkt me niet, anders zat er geen 9.0b bij inbegrepen…[/quote:63ca727832]Bedoel je te zeggen dat het volgens jou een directx 9 game is omdat er directx9.0b bij zit? Dat zegt dus helemaal niks want ze stoppen altijd bij een spel dat gebruik maakt van directx de nieuwste versie. Dat wil niet zeggen dat het spel ook gebasseerd is op de nieuwste versie.
 • Precies, DirectX is meer dan alleen maar voor je grafische kaart, DirectX bevat ook de aansturing van je geluidskaart en je netwerk kaart. games hebben vaak de laatste versie van DirectX meegeleverd om dat daar het spel op getest is, het zegt vrij weinig over de grafische features die het spel met zich mee brengt,
 • Ik heb een ATI kaart vervangen door genoemde kaart. Misschien zijn er resten achtergebleven van de stuurprogramma's. Hoewel ik de kaart verwijderd heb via Systeem/Hardware/Apparaatbeheer. Het spel is inderdaad DirectX 9 compatibel.

  Dick
 • wat voor videokaart was die ATi ? heb je daar het spel ook op gedraait ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.