Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart herrie

Anoniem
Yellowman
7 antwoorden
 • Ik heb een gef. 4 4600 ti 128 mb. Hiermee heb ik 2 probleempjes, misschien dat iemand me kan helpen.

  Ten eerste, de fan van de videokaart lijkt de laatste dagen wel een kruising tussen een grasmaaier en een motor (zeg maar dat irritante vol gas terwijl die in zijn vrij staat, ongeveer 10 keer achter elkaar)

  De fan heb ik helemaal schoongemaakt, en er komt niets tegenaan. Is hier ook maar iets tegen te doen? (Is die fan 100% nodig? ik wordt er zo gek van dak hem er zo af wil trekken)

  Het tweede probleempje is dat mijn videokaart en mijn geluidskaart iets raars samen hebben: Bij plotseling wisselende graphics, bijvoorbeeld in het water inspringen bij Unreal Tournament, springt er een storende 'knal' op mijn geluidskaart (vergelijkbaar geluid als je het kabeltje langzaam in de kaart steekt en er nog niet helemaal goed contact wordt gemaakt). De ene keer erger dan de ander, maar behoorlijk irritant.

  Ik hoop dat iemand me kan helpen, peace…
 • [quote:e7ccaffaf5="Yellowman"]De fan heb ik helemaal schoongemaakt, en er komt niets tegenaan. Is hier ook maar iets tegen te doen? (Is die fan 100% nodig? [b:e7ccaffaf5]ik wordt er zo gek van dak hem er zo af wil trekken[/b:e7ccaffaf5])
  [/quote:e7ccaffaf5]

  Dat meen je niet he….toch…. :wink: !
 • Fannetje is wel nodig ja, je kan kijken naar een andere koeler zoals een passieve zalman koeler of artic koeler, er zijn wel meer simpele koelers verkrijgbaar voor die kaart.

  EDIT: zoals hier http://shop.freezinghardware.nl/index.asp?Pagina=00002&CatID=2
 • Een andere koeler op de videokaart lost het herrie probleem op. Maar dit is niet makkelijk om te doen.

  En voor dat geluidsprobleempje zou ik even geen oplossing weten. Misschien even nieuwste drivers installeren.
 • De smering van de lagertjes is niet meer in orde denk ik, daardoor word die herrie veroorzaakt. Dit is wel een duidelijk voorteken van het einde van de fan. Op zeker moment zal ie vast lopen en niet meer voldoende koelen. Dus, zoals de anderen al hebben geschreven, het is tijd om op zoek te gaan naar een vervangingsfan.
 • [quote:eb3d5fb236="MichelG"]Een andere koeler op de videokaart lost het herrie probleem op. Maar dit is niet makkelijk om te doen.
  [/quote:eb3d5fb236]

  Toen ik een andere koeler op mijn VGA had gezet had ik zoiets ook nog nooit gedaan (ook nog nooit proc vervangen oid) en ik vond het echt oersimpel.
  Een andere koeling kopen is het makkelijkst. Met een passieve heb je helemaal geen geluid meer, dus raad ik die aan. Totdat je een nieuwe koeler hebt, kun je de lagers in de fan smeren. In de FAQ van het subforum overklokking, cooling,c asemodding e.d. heb ik een how-to geschreven hoe je dat kunt doen. Maar het is voor de langere termijn beter een andere cooler te kopen.
 • fan eraf, zilveren plakkertje aan onderzijde halflos pielen en een drupke naaimachineolie erin (japanse is de beste). Hierna plakkertje er weer op en hij doet het voorlopig weer. Hoelang hangt ervan af hoe lang het ding al herrie maakt. Daardoor slijt het n.l. harder.
  Sterkte en hou de zenuwen in bedwang, Rob.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.