Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

nieuwe videokaart voor WoW ?

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Ik heb nu het volgende systeem:

  Pentium 4 2.8GHz, 800fsb, 512 cache
  2x256MB Dual Channel PC3200
  2x80GB S-ATA in RAID0
  Gigabyte Radeon 9800PRO 128MB
  MSI 875P Neo moederbord
  Creative Audigy 1394 5.1 geluidskaart

  ik heb nu World of warcraft (EU) gepreordered, en nu vroeg ik me af of het verstandig is om een nieuwe videokaart te kopen, om het spel een beetje goed en mooi te spelen, of is het misschien verstandiger om er nog 512mb bij te prikken?

  Ik wil WoW op 1280X1024@85hz met details minimaal op medium spelen, als het kan.

  Als het een nieuwe videokaart wordt, welke adviseren jullie dan?
  Ik zat te denken aan wellicht een X800Pro, maar zijn deze goed verkrijgbaar, of is de Geforce 6600GT niet ongeveer even snel en een stuk goedkoper + aantrekkelijker voor mijn systeem ?

  Het hoefd geen top model te zijn, aangezien mijn cpu dan de bottleneck wordt.
  Boven de 350~400 euro wil ik echt niet gaan, maar ik denk dat ik daar lang niet boven kom, omdat mijn systeem daarvoor te langzaam is.

  Alvast bedankt.
 • Ga je voor een nieuwe grafische kaart dan zou ik eens serieus aan een XFX 6600GT denken.

 • Van een 9800pro naar een 6600GT is nogal marginaal lijkt mij.
  Als je nou gewoon es wacht tot je dat spel binnen hebt en even test, hoe later je een kaart nu kan bestellen des te goedkoper ben je waarschijnlijk uit ipv nu een kaart kopen die alleen maar meer kost en dat terwijl die misschien ook wel op je 9800pro speelbaar was…

  [quote:03170aff9b="RPcom"]Ga je voor een nieuwe graka (oeps dat mocht hier niet he… :oops: ) grafische kaart dus…, dan zou ik eens serieus aan een XFX 6600GT denken.[/quote:03170aff9b]
  Zeker de forum toneel speler … *backspace* of *delete* doet wonderen :roll:
 • Goed idee inderdaad. Ik wacht eerst maar even af hoe het spel draait op mijn 9800PRO. Ik verdiep me wel degelijk in de grafische kaarten, dus ik weet wel of die ene kaart sneller is dan die andere, maar het gaat er mij om welke kaart het beste bij mijn systeem past, ik wil namelijk het maximale prestaties uit de kaart halen, maar tegelijk ook het maximale uit mijn systeem, want dit ga ik voorlopig nog niet upgraden.
 • Een nuttige upgrade zou in ieder geval zijn om totaal 1 gig geheugen te hebben.
  Grote spellen als WoW hebben anders de neiging te gaan swappen naar je hdd's waardoor je af en toe happeringen hebt.
 • Als je upgrade zou ik beginnen met wat extra geheugen, die 512 MB is te krap voor de nieuwere spellen.
  En dan inderdaad kijken wat je 9800 pro doet bij die spellen.
  Mocht het je niet vloeiend genoeg gaan dan zou ik overstappen naar een 6800 GT en niet de 6600GT, dat verschil met je 9800 pro is er wel, maar niet zoveel dat het 220 euro waard is. Dan zou ik gaan voor de 6800GT tegen die tijd. Sneller overigens niet, want dan wordt de rest van je systeem de bottleneck.
 • wat ik ga doen is eerst maar kijken of het spel goed draait, wellicht niet op de resolutie die ik zou willen, maar dan maar op 1024X768… Ik prik er als het nog niet naar mijn wensen draait, een stickie van 512mb bij, en als het dan toch niet goed draait, want het kost toch het meeste, doe ik een videokaart upgrade.
 • 6600GT is idd een te kleine verbetering. Heb ik zelf al getest. Btw was mijn 9800pro in mijn sys sneller dan een 6600GT, maar dat terzijde.
  Wat je ook nog kan doen is je kaart overclocken en als ie op die waarden kan draaien, een 9800XT bios er in flashen.
 • Dat lijkt mij idd ook het beste plan, hoewel ik nu al kan zeggen dat 512MB waarschijnlijk weinig is. Ik weet niet welke spellen je nog meer speelt en of je hier ook haperingen bij hebt, maar ik had eerst een P4 op 4Ghz met 512Mb geheugen, en had toen met een 9800Pro bij de meeste spellen al haperingen :roll:
 • Ik heb het spel ook gespeeld om mijn pc en daar draaide ie prima op met de details op z'n hoogst. Volgens mij had ik toen nog niet 1 gig geheugen maar 512mb erbij zal iig de nuttigste upgrade zijn en er voor zorgen dat je het spel prima kan spelen.
  Overigens ben ik niet op grootse locaties geweest met veel object/units dus misschien dat het nog een btje traag kan worden maar de kans lijkt me klein want zo grafisch zwaar is dit spel niet.
 • dat 9800XT bios draait er denk ik wel op, ik heb die zilveren zalman cooler+fan, maar die heb ik er nadat de kaart terug kwam van RMA niet opnieuw opgezet. Bij de fan is 1 vinnetje afgebroken, dit heb ik nog wel, maar zou de fan uit balans raken, en zo de kaart kunnen beschadigen?

  ik ga denk ik inderdaad nieuw ram kopen, ik verkoop dan mijn 2x256mb cl3 geheugen, en koop 2x512mb Twinmos pc 3200 cl2,5. Ik ben niet van plan om mij cpu te gaan overclocken. Nu draait de cpu stabiel op iets meer dan 3 ghz, met het geheugen op 430mhz. Als ik dat twinmos op cl3 zet, kan hij denk ik wel wat hoger aan of niet ?
 • Kijk eens voor: Twinmos, Speed Premium

  http://www.tweakers.net/pricewatch/104470

  Heeft veel overclock potentie als je er veel/meer volts door gooit.
 • ok, ik denk dat ik inderdaad voor dieTwinmos speed premium kies. En nu maar hopen dat WoW met een overclockte cpu+vga lekker loopt :)

  /edit 2x512 Twinmos speed premium pc3200 is duurder dan 2 aparte modules :S…. worden die samen getest of zo, omdat ze duurder zijn ?
 • Dat zou best eens zo zijn, echter werken 2 losse modules 99,9% altijd samen.

  Op Tweakzone is een redelijk begrijpelijk topic erover.
  Waaruit valt op te maken dat dus reepjes wilt met op het witte labeltje bij het P/N (part nummer) AA4T op het einde.
  Deze zijn het snelst.
  En ik heb even gecheckt en jou mainboard ondersteund een stevig voltage namelijk 3,3 volt en dat heb je bij dit geheugen echt nodig! Dus das mooi :) (menig mainboard gaat maar tot 2,9)
 • Anders kun je een 6800 overwegen, met 512 MB extra erbij

  Die 6800 is toch een stap vooruit, kost niet zoveel (€250-300), en je hebt dan geld over voor extra geheugen.
 • ik ga van dat TwinMos speed premium geheugen kopen :) dan mijn p4'tje lekker overclocken en een 9800XT bios op me 9800PRO (toch maar weer mijn Zalman cooler erop doen). dan kijk ik of WoW goed draait. zo niet, dan ga ik toch maar kijken naar een nieuwe video kaart

  nog een vraagje, zijn die speed premium geheugens speciaal geselecteerd, of moet je geluk hebben dat het de goede chips heeft ?
 • ik denk geluk hebben ??

  Moet je vragen naar chips, met een rondje bovenop, en 2 gleufjes aan de zijkant

  zie ook de startpost op GoT: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1004447
 • tnx voor alle info…

  ik maak ff een topicje aan bij het moederborden/overclocking forum.
  Want ik lees allemaal dingen over "inbranden" en "memtest" op GoT en Tweakzone, maar ik begrijp hier niets van.

  Ik wil mijn computer best overclocken, maar niet zonder alles tot in de puntjes te weten, ik wil niets opblazen of zo :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.