Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Advies/ervaringen 19" TFT schermen

Anoniem
rs166
11 antwoorden
 • Onlangs een nieuwe pc gekocht (zie onder) en het enige wat nog ontbreekt is een TFT scherm.. Wil graag een 19" aanschaffen.

  Ik heb natuurlijk ook wel gegoogled, maar ben een beetje dizzy van alle verschillende schermen die er zijn.

  Wie kan mij wat adviezen geven/ervaringen delen? Ik ben geen gamer, maar zoek wel een goed scherm met goed contrast en geen ghosting etc.

  Hoor wel goede geluiden over Benq FP973S+..

  Anyone pls?

  Alvast bedankt
  Marco
 • wat bedoel je met zie onder? zie niets onder ;-)

  graag wat meer info over je systeem en vooral je grafische kaart.
 • Het 19"scherm voor games is naar mijn mening en ervaring de BenQ FP937s+
  echt een aanrader.
  Ik heb onlangs diverse nieuwe 19"schermen getest en deze is toch echt het beste.
 • Sorry ik had wel een onderschrift ingevuld, maar over het hoofd gezien dat ik dat ook nog aan moest zetten… bij deze..

  Ik hoorde dat Samsung met de 913N uit kwam en dat schijnt een heel goed scherm te zijn. Echter heeft Samsung het ding op de markt gezet met alleen een analoge aansluiting en geen DVI. En dat vind ik nou weer jammer als je een goede grafische kaart hebt.

  Nogmaals ben geen gamer, maar wil wel kwaliteit, denk daarom dat mijn grafisch kaartje prima is, niet de top maar zeker niet de minste.. toch?


  Marcooo
 • Ik heb de BenQ FP937s+ en de Samsung 913n beiden getest, je kan het artikel wat ik hierover geschreven heb lezen in de [b:d047681516]PCZone Benelux nr. 90[/b:d047681516] (komt begin Februari uit).

  Beiden zijn uitstekende schermen, beiden 8ms.

  De Benq is alleen een betere keuze, voor het zelfde geld leverd die DVI. Toch wel een gemis bij de Samsung 913n.

  DVI kabel zit standaard bij het BenQ scherm geleverd.
 • Ik vraag mij af of die BenQ's ook een kwaliteitsprodukt voor lange tijd zijn. Heb hier nog steeds mn Samsung 172T staan die na lange tijd nog steeds perfect werkt!
 • Tja, dat is een vraag waar je niet direct een antwoord op kan krijgen, de tijd en de praktijk zullen dit kenbaar moeten maken.
  Ik weet wel dat de kwaliteit van de gebruikte panelen in de schermen tegenwoordig uitstekend zijn, geld voor zo goed als alle merken.
  Echt slechte schermen zijn er niet meer. Ik denk dat het dus met de BenQ schermen wel goed zit qua duurzaamheid.
  Of mijn gevoel klopt merken we over een jaar of 4 wel :)
 • Tegen die tijd is er wel weer wat anders… En ik denk dat de meeste niet 4 jaar met hun tft doen, er zijn genoeg mensen die een 15" hebben (+/- 2 jaar) en nu weer een oevrstap kunnen/willen maken naar 17" en het zelfde zal over een jaar of 2 wel weer voor komen, ik verwacht namelijk echt geen 4 jaar met mijn tft te doen… Ik wil binnen 2 jaar toch wel een 21" en/of een 2de 17" :wink:
 • Dat zie je dan toch verkeerd, juist het beeldscherm is het pc onderdeel waar de meeste mensen het langste mee doen, 4 of 5 jaar met het zelfde scherm doen is helemaal niet zo raar. ik zal om dit te bewijzen een Poll aanmaken.
 • Dit is de pixelpolicy van Benq. Het gaat dus om de FP serie..

  ftp://62.253.210.196/warranties/display/pixelpolicy.pdf

  Is dit goed of minder?

  Marco
 • [quote:d3b25e6507="Red Dragon"]Dat zie je dan toch verkeerd, juist het beeldscherm is het pc onderdeel waar de meeste mensen het langste mee doen, 4 of 5 jaar met het zelfde scherm doen is helemaal niet zo raar. ik zal om dit te bewijzen een Poll aanmaken.[/quote:d3b25e6507]klopt, het scherm wat m'n vader bij de celleron 400 kocht (zie onderschrift) heeft me moeder nu… dat is al 6 jaar geleden dattie dat ding heeft gekocht. de meeste mensen kopen bij een nieuwe pc geen scherm omdat ze er tog meestal al 1 hebben die ze kunnen gebruiken.
  zelfde geld voor speakers, muis en toetsenbord… maar dat is verder niet belangrijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.