Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe TFT of nieuwe CPU/Mobo?

Anoniem
HardTrance
12 antwoorden
 • Ik ben 13 maart jarig! :P Nou denken jullie natuurlijk whatever :roll: … maar dan heb ik ook weer eens wat geld te besteden aan mijn pc :) en nu ben ik aan het twijfelen tussen een nieuw TFT scherm of een nieuwe CPU en moederbord.

  Mijn huidige TFT is een 15" Dell. Ik ben daar best tevreden mee maar hij is een tikkeltje klein en dan is een nieuwe TFT misschien een verstandige investering!

  Mijn huidige CPU is een AMD athlon xp mobile 2500+ die loopt @ 12*200=2400Mhz. Op het moment voldoet hij nog wel (ik haal in alle zware games, half life 2, doom 3, NFSU 2, far cry, een minimaal aantal frames per seconden van 30 of net iets hoger dus dat is wel netjes maar ik denk dat die binnekort (half jaartje ofzo) niet meer voldoende is. Ook denk ik dat mijn videokaart niet helemaal tot zn recht komt, het maakt namelijk geen drol uit of ik de gpu core 70Mhz overklok bij 3dmark2001 of niet, de cpu is gewoon de bottleneck. Maar nogmaals nou voldoet die nog voor games.

  Ik wil dus binnekort een upgrade doen (en dan is weer een jaartje het geld op) en nou weet ik zelf niet wat het verstandigste is.

  Upgrade optie's:

  *19" TFT 8ms benq

  *AMD 64 3200+/3500+ winchester met MSI K8Neo 2 met OCZ ddr booster (voor mn BH6)

  suggesties alsjeblieft…
 • ik denk dat je met een cpu/mobo upgrade beter uit bent.. het is wel een klein scherm jah.. maar het kan nog mee dus das mijn mening.. :wink:
 • [quote:ec85e802b9="HardTrance"]het maakt namelijk geen drol uit of ik de gpu core 70Mhz overklok bij 3dmark2001 of niet, de cpu is gewoon de bottleneck.
  [/quote:ec85e802b9]
  Beetje vreemd argument, omdat 2001 niet echt relavant meer is, ben benieuwder naar game performace invloed etc ;)

  Maar wat wil je zelf?
  Een hogere resolutie (hoeveel is die 15" ?) want die 19" is zeker 1280x1024 als standaard dus moet je er rekening mee houden dat dat een aardige impact heeft op je performance (omdat op andere reso's het beeld vaak niet echt tot z'n recht komt ? correct me if i'm wrong)

  Lastige keuze, eigenlijk vult de een de ander juist goed aan ;)
  Kom op ff door sparen :P
 • ik zou voor de tft gaan.
  als ik zo je score zie in 3dmark03 (11000 plus) dan is je systeem (inclusief) videokaart nog snel genoeg. Dan zou ik toch maar voor een grotere tftscherm gaan.

  als je namelijk je mobo plus cpu zou upgraden dan is hij misschien sneller in spellen, maar aangezien je tft geen hogere resolutie aan kan heb je er ook weer niet zo heel veel aan……. Dan is je systeem weer veel te snel waardoor je niet het max uit je systeem kan halen door je scherm.
 • [quote:21c993e92f="Vandread"][quote:21c993e92f="HardTrance"]het maakt namelijk geen drol uit of ik de gpu core 70Mhz overklok bij 3dmark2001 of niet, de cpu is gewoon de bottleneck.
  [/quote:21c993e92f]
  Beetje vreemd argument, omdat 2001 niet echt relavant meer is, ben benieuwder naar game performace invloed etc ;)

  Maar wat wil je zelf?
  Een hogere resolutie (hoeveel is die 15" ?) want die 19" is zeker 1280x1024 als standaard dus moet je er rekening mee houden dat dat een aardige impact heeft op je performance (omdat op andere reso's het beeld vaak niet echt tot z'n recht komt ? correct me if i'm wrong)

  Lastige keuze, eigenlijk vult de een de ander juist goed aan ;)
  Kom op ff door sparen :P[/quote:21c993e92f]Hoezo niet meer relevant? 3dmark01 is wel zeer cpu afhankelijk en dus kan ik uit die benchmark afleiden dat mijn cpu de bottleneck is.

  15" TFT heeft 1024*768. Ik snap dat dit wat meer van de videokaart vraagt maar aangezien mijn kaar (6800GE overgeklokt en gesoftmod) tussen een 6800GT en 6800Ultra in presteerd maakt mij dat niks uit.

  Op den duur schaf ik natuurlijk EN een nieuwe monitor EN een nieuwe cpu aan, maar zo'n aanschaf doe ik maar één keer per jaar! Dus het gaat mij eron wat op dit moment de beste keuze is.
 • Al met al zou ik dus voor de tft gaan.
  je zegt het zelf al dat je systeem het makkelijk aan kan.

  Op dit moment zou ik dus kiezen voor het nieuwe scherm.
 • Ik vind dat je het meeste plezier hebt, aan een groot, mooi scherm. Ook omdat je systeem nu toch goed genoeg is?

  Misschien kan je ook iets van een 21" crt kopen ofzo :D dat is toch ook wel vet, met flatscreen ofzo. Persoonlijk vind ik dat beter dan een 17" tft'tje
 • Hmm ik heb nog even bedenktijd maar een nieuwe TFT is misschien idd een betere keuze.

  [quote:bda2b465cb]Misschien kan je ook iets van een 21" crt kopen ofzo dat is toch ook wel vet, met flatscreen ofzo. Persoonlijk vind ik dat beter dan een 17" tft'tje[/quote:bda2b465cb]Wie heeft het over een 17"? :lol: Als ik er 1 koop dan wel 19"!

  En als ik er echt niet uit kom dan word het een Sony PSP! :P
 • Je hebt al een aardig game systeem, een Athlon 64 is wel beter in games maar ik denk dat je meer direct speel plezier hebt met een 19"TFT, alle games zien er dan ineens een stuk leuker uit :)
  je kaart kan de resolutie van 1280x1024 die je met een 19"TFT nodig hebt prima aan.
 • Ik weet het antwoord al maar ik vraag het toch…. is die 8MS 19" Benq de beste game monitor?  En dan nog een vraag… hoe groot is eigenlijk de kans als je een monitor koopt op dode pixels? Mijn dell heeft er geen (wel 1 luie subpixel die na 1,5 jaar ontstaan is). Ik ben niet van plan 45euro te dokken voor een pixel garamtie als de kans op dode pixels niet groot is…
 • Tsja de kans is er, als ik persoonlijk een TFT zou kopen zou ik het overwegen, dooie pixels is natuurlijk jammer :)

  Maar die PC trekt alles nog wel aardig hoor, denk dat je met een mooie TFT (Zoals die BenQ, topscherm ;) zo'n beetje de beste en niet duur ) veel meer plezier hebt dan met een A64. Dat kan later nog als het te traag begint te worden, met zo'n TFT doe je nog wel een paar jaar! :)
 • Van alle 19"TFT schermen die ik heb gestest vind ik de FP937S+ (8ms) het beste, tweede keuze is de Samsung 913n (8ms), als derde komt dan de FP937S (12ms).

  Van alle geteste TFT schermen (heb er reeds 15 getest) hadden er geen enkele dode pixels.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.