Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Voor mij onbekende aansluitingen....

Anoniem
Empty-V
10 antwoorden
 • Ik heb een laptop met een tv-out (ik vermoed s-video), en een tv met een kabel-aansluiting en eronder een andere aansluiting waarvan ik totaal niet weet welkeen het is…
  Doel: laptop op tv aansluiten natuurlijk…
  Ik heb van beiden me de webcam een foto getrokken, kwestie van het wat gemakkelijker te maken…

  [img:bf6492ca9a]http://www.wakke-toeke.be/Images/laptop.jpg[/img:bf6492ca9a]
  [img:bf6492ca9a]http://www.wakke-toeke.be/Images/tv.jpg[/img:bf6492ca9a]

  Welke aansluiting is dit, en hoe sluit ik laptop dan aan op tv?
  Merci!
 • die aansluiting op de laptop is idd s-video. De aansluiting op de televisie is volgens mij een variant van de scart aansluiting. ik denk niet dat er verloopstukjes voor bestaan. Heeft jou tv niet toevallig nog andere aansluitingen?
 • Dat Antwoord kan vrij kort zijn.
  Niet

  Je laptop heeft inderdaad een S-VHS uitgang, maar je ( 15 jaar oude ) TV heeft niet zo'n ingang. Als je ook nog een Scart ingang hebt, zijn er wel adapters te koop, Scart is een platte brede stekker met 21 pinnetjes / gaatjes.

  Alhoewel, ik bedenk mij ineens dat er wel adapters zijn van SVHS naar composiet, en adapters van composiet naar DIN (die zit op je tv)

  Ik zou even naar een tv-zaak lopen en je probleem voorleggen, dan kunnen ze je vast aan de adaptertjes helpen.
 • Mijn tv heeft dus niks van andere aansluitingen. Op een andere tv die ik bezit heb ik wel twee scarts, en die sluit ik inderdaad aan via een tussenstukje.
  @Harmtido: ik denk dat dat de beste oplossing zal zijn, even de tv-zaak binnengaan en daar kijken voor een oplossing… Bedankt voor de hulp alleszins…
 • De aansluiting is inderdaad een zgn. DIN-aansluiting (DIN = Deutsche Industrie Norm) en gezien het tekentje ernaast bestemd voor audio, niet voor video. Waarschijnlijk een aansluiting om de audio over een stereo-installatie te laten verlopen (uitgang dus).
 • Klopt helemaal , ik had nog niet op het tekentje gelet.

  Helaas dus, op deze tv kun je geen laptop aansluiten. ( is niet helemaal waar, er bestaan wel omzetters van scart naar antanne ingang, maar dan is een nieuwe TV waarschijnlijk goedkoper)
 • In een "oude" videorecorder zit vaak zo'n module. Dus zoiets ertussen en het lukt ook. Voor 31,50 euro kun je ook een modulator kopen (Conrad gids, 75 22 15-08.
 • Wel opmerkelijk dat zo'n 5-polige DIN-ingang inmiddels door veel jongeren niet meer wordt herkend. Destijds was deze 5-polige DIN-plug de standaard audioplug. Deze zat destijds (rond 15 jaar en langer geleden) ook op TV's voor het opnemen van geluidsfragmenten, voordat de videorecorder een grote vlucht nam. Er staat inderdaad ook heel duidelijk het symbool bij van een taperecorder, ook een attribuut dat naar mijn gevoel aan het verdwijnen is.

  Jan
 • Ok, ik heb volgende oplossing bedacht… Ik had nog een oude videospeler staan… Die kan ik dus aansluiten via de antenne-ingang… In de handleiding van die video staat dat je via een scartingang op de recorder ook vanop een digitale camera beelden kan bekijken… Dus dit moet veronderstel ik ook lukken dan via de laptop? Ik heb een tussenstuk van scart naar s-video al in mijn bezit, dus als dit zou lukken heb ik enkel nog een s-video kabel te steken tussen dit stuk en de laptop… Juist?
 • Ja. Alleen moet dacht ik die videorecorder dan wel S-video ondersteunen via scart, anders krijg je zwart-wit beeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.