Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Error Loading OS

Anoniem
jwspruyt
10 antwoorden
  • Heey.

    ik heb in mijn computer
    * Amd Athlon xp 2600
    * 512 ddr geheugen
    * Asus a7n8x-x ( zo iets :p )
    *Sapphire Radeon 9800 Pro

    Die videokaart wil ik graag even vervangen voor een geforce mx 440 Se
    Alleen als ik die geforce erin doe en ik start de computer opnieuw op dan krijg ik Error Loading OS

    En als ik vervolgens mijn radeon erweer in doe doet ie het weer perfect..
    Heeft iemand enig idee ? :D

    Alvast many thx!
  • Je kan proberen eerst de Radeon drivers te deinstaleren, daarna de pc uitschakkelen en de GeForce instaleren.
  • of tijdens het opstarten op f5/f8? drukken en in de veilige modus opstarten om de radeon drivers te installeren.
  • Dat niet alleen, je moet natuurlijk eerst de oude kaart uit het Apparaatbeheer verwijderen, en alle drivers deïnstalleren. Dan computer uitzetten, kaart verwijderen, nieuwe kaart erin en opnieuw opstarten. Vervolgens kun je de nieuwe driver installen.

    Waarom wil je eigenlijk downgraden van een R9800PRO naar een GF4MX? Is er soms een probleem met je Radeon? Groetjes van Jan Willem
  • Verwijderen uit app.beheer hoeft niet hoor. Als de drivers van de fabrikant er maar af zijn. Windows installeerd dan (bij reboot) de standaard VGA drivers. En die geven geen problemen.
  • Sorry voor de late reactie… Ik heb alle ati gerelateerde softwaren van mijn computer gehaald. Daarna de radeon eruit en de mx erin. vervolgens opstarten. ( hij pakt hem wel gewoon want linksbover zie je dan ff de specificaties ervan. En Vervolgens krijg ik weer error loading os

    :(
  • Hmmm… dan denk ik toch dat er iets anders aan de hand is! Heb je niet toevallig een IDE stekker er half uitgetrokken of zo, tijdens de install van die GF4MX?
  • Op de geforce zitten verder geen kabels. En als er een kabel niet goed zou zitten dan zou die radeon toch niet moeten werken ? :-?
  • als je zeker weet dat je niet per ongeluk een kabeltje hebt ontzet, dan is er iets met je bios settings en of je boot record van je HD aan de hand.

    Als je met google zoekt dan zie je een hoop hits.Loop die eens na welke op jouw van toepassing is. de genoemde oplossingen kunnen geen kwaad, hooguit dat het weer gaat werken wat je ook wilt.
  • [quote:8ce795c596="grotesmurf"]Op de geforce zitten verder geen kabels. En als er een kabel niet goed zou zitten dan zou die radeon toch niet moeten werken ? :-?[/quote:8ce795c596]

    Nou, ik bedoel ook eigenlijk andere kabels die er in je kast zitten. Een stekkertje is zò half eruit, terwijl je het nauwelijks door hebt :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.