Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Gigabyte Silentpipe en Core Temperature

Anoniem
Geebee
7 antwoorden
 • Ik heb me net een Gigabyte 6800 Silentpipe grafische kaart aangeschaft en geen klagen qua prestaties en stilte ;-). Indrukwekkend. Leuk pakket met 3 full games (inclusief Typhoon Rising and Thief) en PowerDVD 5.0.

  [u:40770c8ddd]Maar![/u:40770c8ddd] Ik heb enige bezorgdheid als ik naar de Core temperatuur van de V-tuner kijk. Die geeft mij 71°C als de pc stationair draait en loopt op tot 77°C bij een spel als HL2.
  Ik heb al wat opgezocht en een mailtje naar Gigabyte gestuurd maar nog geen antwoord gekregen. Als ik het goed begrijp hangt het er van af of dit de temperatuur is die rechtstreeks in de core gemeten wordt of bijv. in de nabijheid ervan. Indien het de echte core temperatuur is lijkt mij dit nog acceptabel maar ik ben helaas geen expert. Vandaar mijn posting.

  Enig advies of dit een normale situatie is of ik me moet zorgen beginnen te maken zouden welkom zijn. De garantie loopt nog 36 maanden ;-).

  Bedankt,

  Guy
 • http://tw.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-N68128DH.htm#
  Deze kaart zeker?
  Afijn omdat de kaart passief gekoeld word is de temp nogal afhankelijk van de airflow in je kast.
  De huidige temp is geen ramp maar echt "goed" is die ook niet te noemen.
  Als je geen problemen ondervind kan je het gewoon zo laten, echter als je de boel instabiel is wil wat airflow heel goed helpen, dus 1 of 2 fans in je kast zijn dan geen overbodige luxe. Als je hem gewoon wat frisser wilt maken kan je dat zowiezo doen.
 • Die temperatuur is zelfs laag voor die heatpipe kaart van Gigabyte, ik heb zelf een 6600GT en X800 van gigabyte getest met passive koeling, ik haalde met gemak temperaturen van meer dan 100 graden.
  zelfs met 110 graden geen last van stabiliteit en artifacts, alles draaide perfect.
  77 graden is niets om je druk over te maken.

  Ik heb Gigabyte zelf al gebeld en hun verteld dat ik de temperatuur extreem hoog vond, ze zouden het uitzoeken.

  Overigens is de passive koeling die gigabyte gebruikt leuk en aardig maar slecht gemonteerd vind ik, er zit gewoon een simpel koelplakkertje tussen de core en het koelblok. als je de koeler eraf haalt en er Artic Silver 5 tussen doet gaat de temp al een stek verder omlaag.
 • Zoals Vandread al zegt, de tempratuur van de kaart zal hoger zijn omdat deze passief gekoeld is. Echter kan de tempratuur ook lager(of hoger) zijn omdat tempratuur sensors vaak niet zo precies zijn. Als je geen last heb van artifacts (vertekeningen/dingen die niet kloppen) in games of andere onstabiliteit dan kan je het ook zo laten. Als je nog geen casefans had dan is het sowieso wel een puik plan om die aan te schaffen.
 • Wat is je gehele setup trouwes? :roll:
  Overige temps? (case / cpu)
 • Lekkere insteek, je koopt een passive cooling voor de stilte en vervolgens gaat men case fans aanraden die weer lawaai maken :-?

  Die 77 graden is zoals ik al vertelde niet ernstig, ik zou er geen case fan bij hangen als je geen problemen hebt.
 • Papst fans ;)
  Videokaartkoeling is overall vrij lawaaierig he vandaar de passiefheid :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.