Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

6600GT --> XFX of MSI

Anoniem
None
31 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ken iemand die een 6600GT wil kopen voor zn systeem. Nu is het zo dat hij een MSI wil kopen. Dit omdat de cooler zgn. mooi is (hij heeft niet eens een window). Ik heb toen gezegd dat hij beter de XFX kan kopen, maar dat wil hij niet, omdat die cooler lelijk is. Dit weegt dus blijkbaar zwaarder dan voor nop extra prestaties, en de gunstige prijs van de XFX.

  Wie is het er mee eens dat hij beter een XFX kan kopen, dit ivm. de goede prestaties, gunstige prijs, dual dvi en de vrij goede overclockbaarheid.

  Of heeft iemand goede argumenten die zijn visie steunen, om de MSI te kopen.

  Zijn systeem is een Medion met AMD64 3000+ en 1GB Intern. Er moet een AGP kaart in. Momenteel zit er een FX5700 in.
 • Je moet op een sarcastische toon zeggen dat het inderdaad een veel betere keuze is om de MSI te nemen omdat hij slechter presteerd, duurder is, maar gelukkig wel een mooiere koeler die alles compenseert omdat je hem niet kan zien.

  Daarbij kan je zeggen dat als je een XFX neemt, kan je er ook een VF700 van zalman op doen, heeft die alsnog een vettere koeler :P
 • Ik zou een Leadtek nemen: stille cooler en ook goed overclockbaar.
  http://www.tweakers.net/nieuws/35374

  [i:68ab32401b]Als er echter gekeken wordt naar alle factoren, dan steekt de Leadtek WinFast PX6600 GT TDH met kop en schouders boven de rest uit. De kaart is redelijk goed over te klokken, terwijl de temperatuur laag blijft, zonder dat hier een luidruchtige koeler voor nodig is.[/i:68ab32401b]
 • Ik zou geen Leadtek of MSI nemen maar een XFX, 500mhz core, 1000mhz memmory, dat vind ik belangrijker dan de cooler die erop zit.

  Optioneel kan je altijd nog de Zalman ZF700 erop doen als je wilt overklokken, dan weet je zeker dat je goed kan overklokken.

  [Edit] het gaat hier toch om een AGP kaart? dat verhaal van Obi-wan-kenobi gaat over PCI-Express kaarten namelijk. Dan word het een ander verhaal.
 • [quote:7efff9ddad="Red Dragon"][Edit] het gaat hier toch om een AGP kaart? dat verhaal van Obi-wan-kenobi gaat over PCI-Express kaarten namelijk. Dan word het een ander verhaal.[/quote:7efff9ddad]Sorry, foutje. :oops:
  Ik weet niet of Leadtek op de AGP-versie van de 6600GT ook dezelfde cooler gebruikt.

  Maar RD, je was toch ook erg te spreken over die 6660GT Extreme-kaart (550/1100) van Leadtek? :roll:
  http://www.tweakers.net/pricewatch/103237
 • Yups, zie Artikel Computer!Totaal maart 2005 :)
 • Ik zou idd gewoon voor de XFX gaan. Deze heeft voor zover ik weet ook een andere koeler dan de standaard koeler hoor. Verchroomd enzo. En dus een ander model.
 • Duidelijk XFX nemen.
 • Hier nog 1 voor de XFX 8)
 • Hopelijk overtuigt dit hem :)

  want die MSI heeft totaal geen voordelen tov de XFX, alleen maar "nadelen"
 • ik ook, de 1000mhz kun je ook bij de Leadtek makkelijk eruit halen, mijne loopt op 1147, en de temp blijft goed, alleen is de cooler nog al luidruchtig. Daarover nog een vraagje, ik heb geloof ik de standaard nvidia cooler erop. Is die luidruchtiger dan die op hun site staat? Als dat zo is zou ik nog veel duidelijker voor de XFX gaan…
 • Ik zou die vriend maar snel overtuigen dat ie de XFX beter kan aanschaffen. Voor overclocken is het echt een mega kaart. Stockcooling haalde die van mij 580/1185 actifact-free. En kan nou niet zeggen dat ik die cooler lawaaierig vind, maargoed dat is persoonlijk. Temp blijft stresses onder de 50grC.

  Nu met zalman ZF700 en AS5 is het helemaal feest, eerste run op 598/1202.

  Dus wat heeft ie dan liever, een gelikte koeler die hij niet eens ziet, of betere prestaties waar je niet veel geks voor hoeft te doen
 • [offtopic]
  waarom koopt hij eigenlijk een nieuwe kaart :o ?

  een 5700 en een 6600gt is toch niet zo'n denderend verschil? (tenzij je spellen speelt, toch :lol: ? )[/offtopic]

  weer 1 stem voor de XFX :lol:

  Stemming tot nu toe
  XFX: 9
  MSI: 0
  Leadt: 2
  Lijkt me duidelijk :P :wink:
 • een GeForce FX 5700 en een 6600GT zijn een wereld van verschil, de laatste is een stuk krachtiger in games.
 • XFX.
  Verwijs hem ook even hier naar toe: http://shop.idg.nl/info.php?id=291 :D
 • nog 1 voor de xfx hoor :)
 • Pff nu wil die weer een X800Pro

  Heb daar ook al een discussie met em over gevoerd, dat hij beter 20 euro meer kan betalen voor een 6800GT, maar dan vindt hij de Club3d koeler mooier :-? Ik weet niet precies wat hij met koelers heeft, maar hij zit altijd wel naar mn 9700pro blingbling sinkjes enzo te kijken :lol:
 • X800PRO is niet echt itteressant, als er nu een X800 (R430) met de Railto brug chip (de HSI van ATI) op de markt was dan was het nog wat geweest maar die is er (nog) niet.

  Als hij het uiterlijk van de koelers zo belangrijk vind dan zou ik als ik hem was eens kijken naar de Zalman of Arctic koelers. Als hij die mooit vind kan hij zich eindelijk eens verdiepen in de techniek van de grafische kaarten,
 • Even ter eigen informatie, wanneer is die X800XL op AGP te verwachten ? Ik mag aannemen dat die er komt ? Wordt een aantrekkelijke opvolger voor mijn 9700Pro, niet te zwaar voor mijn systeem en leuk geprijst :)
 • Die is als het goed is al te koop, maar dan heb ik het over de PCIe versie, de AGP versie zal nog wel weer een maand of 1 a 2 duren ben ik bang voor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.