Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

verschil??

Anoniem
Red Dragon
11 antwoorden
 • Kan je wat duidelijker zijn over welke kaarten je het hebt?
  wat voor kaart heb je op het oog?

  welk artikel bedoel je? die over 17 verschillende grafische kaarten? of die over de X850 serie?
 • yooww, ff over die test van grafische kaarten in de laatste computertotaal!: ik heb al in wat winkels die kaarten zien liggen maar net met n ander merk, maakt dat nou zo veel uit?
 • nou ik bedoelde die test van 17 kaarten onder de 250 euro en dan bedoel ik de Leadtek Winfast PX6600GT TDH 'extreme Version'. Nu heb ik een XFX Nvidia Gef. 6600GT extreme zien liggen (PEG) en vroeg ik mij af of dat nou zoveel uitmaakt en of dat een merkbaar verschil is.
 • Ik heb die Extreme van XFX niet getest, (ik ben de schrijver en tester van dat artikel).

  Als ik zo her en der op internet kijk is het wel een goede kaart: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2295&p=13

  Maar hij is niet standaard geklokt op de hogere waardes zoals de Leadtek variant, wel heeft hij het zelfde snelle 1.6ns geheugen, en klokt hij goed over.

  Als je geen overklokker bent en gewoon meteen uit de doos een razend snelle kaart wilt kan je beter voor de Leadtek extreme edition gaan, deze is standaard het snelst, hij heeft niet voor niets de award gewonnen ;)
 • ow oke thnx, en dan nog iets: Van de AGP kaarten kwam de XFX PVT43AND het best uit de test (en kreeg dus die nominering) maar betekent dat ook dat de PEG versie van deze precies dezelfde kaart ook zo goed is? of kan je dat zo vantevoren niet zeggen zonder 'm te testen?
 • De XFX kwam er als beste uit door een aantal factoren, waaronder de prijs/prestatie verhouding, de AGP kaart is goedkoop en levert de beste prestatie van alle geteste AGP kaarten. dat is o.a. de reden voor de award.

  Dit zegt niets over de PEG variant, deze is namelijk gewoon 500/1000 net als de rest en daardoor niet extra bijzonder.

  Als je een PCI-Express kaart wilt hebben die erg snel is zou ik voor de ATI Radeon X800 gaan en als je genoeg geld hebt de X800 met 256mb (circa 280 Euro).
  Als tweede keuze komt dan de GeForce 6600GT, dan zou ik de Leadtek aanschaffen, mocht je die niet kunnen bemachtigen is de XFX een prima alternatief.
 • Bijna alle 6600GTs zijn std. snel uit de doos, ze zijn ook verder niet te softmodden oid.
  Je zou niet kunnen zeggen dat de AGP versie van een kaart hetzelfde is als de PCI-E versie, aangezien er niet altijd hetzelfde geheugen wordt gebruikt.
  Ik zou gewoon kijken welke je kan pakken uit de Top3 aangezien ik het een goed artikel vond (top Red Dragon.. snap alleen niet waarom de X800 er tussen zit 8)) en het ook redelijk klopt.
 • X800 zat erin omdat het een middenklasse kaart is onder de 250 euro wat het onderwerp van het aritkel was.

  De X800 (R430 core) is simpel weg een snellere PCIe kaart dan de 6600GT, ook een die-hard nVidia fan moet zich daar bij neerleggen.
 • en wat zegt die R430 core over de kaart (oftewel wat is dat)?
 • Dat is het 'type' (kan niet op het juiste woord komen) aanduiding van de fabrikant. De naam van de chip als ik mij niet vergis.
 • volgens mij betekent dat gewoon simpelweg hetzelfde als de; prescott core van intel nu. en de winchester core van amd64( tot 3800+ dan)

  ( correct me if i'm wrong)

  BMWMASTER

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.