Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart kapot of niet?

ludere
10 antwoorden
  • Een pc, 3 jaar oud:
    P4 2,66 Ghz
    Aopen AX4G Pro
    1 GB geheugen
    Geforce 4 Ti4200 128 MB

    Een jaar lang heb ik hierop spellen gespeeld, daarna (na reparatie geheugen, fresh install) liepen spellen vast, het beeld bevroor. Dan een reset en alles werkt weer. Maar spellen werkten nooit. Aanvankelijk dacht ik aan een warmte probleem, dus kast open en tafelventilator erop; hielp niets.
    Omdat ik rond die tijd een eigen, nieuwe pc kocht, en op deze pc dus geen spellen meer werden gespeeld, is het probleem 2 jaar lang gebleven. Hierop werken 3 gezinsleden voor het typ- en internetwerk, dus geen last ondervindend van het probleem.

    Omdat we nu een LAN hebben, wilde ik gamen tegen elkaar, dus het probleem eerst oplossen. Ten eerste een fresh install (format c: ), maar dat hielp niets.
    Dus ik dacht: ik stop de Geforce in mijn eigen pc, om uit te sluiten dat het aan de kaart ligt (te warm?). In mijn pc werkt alles perfect.
    Wat kan het verder zijn, voeding? Dus ik stop mijn videokaart (9600XT) in die pc: alles werkt perfect! Aangezien de 9600XT zelfs zwaarder is, kan het dus ook geen voeding probleem zijn.
    De videokaarten weer omgewisseld: het beeld bevriest.

    Hier kan ik met mijn verstand niet bij… Een andere kaart doet het wel, conclusie: het ligt aan de videokaart. Maar die doet het in een andere pc wel, conclusie: het ligt niet aan de videokaart.
    Drivers: 66.93 (ook andere uitgeprobeerd)

    Wie o wie heeft een (mogelijke) oplossing?
  • [quote:d86186a393="ludere"]Hier kan ik met mijn verstand niet bij… Een andere kaart doet het wel, conclusie: het ligt aan de videokaart. Maar die doet het in een andere pc wel, conclusie: het ligt niet aan de videokaart.[/quote:d86186a393]Dus ligt het aan de combinatie :D

    Voedingsspanningen meten met bv mbm? Zowel meten met werkende als niet werkende kaart, zowel relaxed als onder stress. Resultaten vergelijken.
  • [quote:da9231e252]Dus ligt het aan de combinatie :D [/quote:da9231e252] Kan dat ook echt? Daar lijkt het namelijk wel op inderdaad.
    Met de werkende kaart gebeurt er met de voedingsspanningen niets, van idle naar stress. Ze zitten allemaal binnen de 5% afwijking.
    Met de niet-werkende kaart heb ik nog niet getest, maar tijdens stress kan ik ze niet meten met MBM, omdat het beeld dan bevriest. Dus kan ik niet terug naar windows om de waarden te bekijken.

    Ik heb nu de niet-werkende kaart in mijn eigen pc (dat werkt dus wel) en ik merk wel dat de kaart ontzettend heet wordt. Niet vast te pakken dus, maar dit is niet zo raar bij een videokaart of wel? Hij wordt blijkbaar niet [u:da9231e252]te[/u:da9231e252] heet, want mijn pc crasht niet.
  • MIsschien is het moederbord instabiel?
  • Maar het moederbord werkt wel probleemloos met een 9600 XT :o
    Kijk dit bedoel ik, alles werkt, in een bepaalde combinatie. Dus eigenlijk is er geen oorzaak aan te geven.
  • Hmmz…. vreemd… ATi loopt niet vast met games en Ti4200 wel?! Heb je wel de nieuwste drivers geinstalleerd?! :wink:
  • [quote:16710ff2aa]Drivers: 66.93 (ook andere uitgeprobeerd) [/quote:16710ff2aa]
    En met deze drivers doet de Ti4200 het wel in de andere pc. Maar ik heb dus al nieuwe en oude geprobeerd, en uiteindelijk een fresh install.
  • [quote:2cc4779e5d="ludere"]Dus ik dacht: ik stop de Geforce in mijn eigen pc, om uit te sluiten dat het aan de kaart ligt (te warm?). In mijn pc werkt alles perfect.[/quote:2cc4779e5d]Daarmee bedoel je ook dat je de ti4200 kaart hebt uitgeprobeerd in je eigen computer? Dat zou me namelijk wat meer zeggen.
  • Ja, ik heb de Ti4200 in mijn eigen pc uitgeprobeerd, en dit werkte probleemloos (als de kaart het in mijn pc ook niet zou doen, wist ik zeker dat het aan de kaart zelf lag).
    Dus in de ene pc werkt de Ti4200 NIET en in de andere WEL.
    [quote:9a3617316e]Dat zou me namelijk wat meer zeggen.[/quote:9a3617316e]
    Wat dan? :)
  • Ik heb nu Fast Write en Side Band Adressing uit weten te schakelen met Rivatuner. Even leek het erop dat het probleem was opgelost. Ik kon namelijk ong. 2 uur gewoon gamen.
    Vandaag probeerde ik het weer, en bevroor het beeld weer.
    Toch kon ik een half uur later wel weer gewoon gamen. Nu komt het dus minder vaak voor, maar het probleem blijft :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.